Rebarborové tortičky
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z múky, masla, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke asi 30 minút.
- 2
Cesto vyvaľkáme, vtlačíme do individuálnych malých tortových foriem alebo formičiek na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky) a necháme ho chladiť ďalších 30 minút. Potom studené vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút, po upečení necháme vychladnúť.
- 3
Ošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm) a na miernom ohni varíme spolu s cukrom na veľmi hustý džem. Z času na čas podlejeme vodou, aby neprihorela. Rebarborovú zmes necháme vychladnúť a naplníme ňou upečené korpusy.
Tiež rebarborový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu