Rebarborový koláč
Rebarborový koláč

Rebarborové tortičky

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
Rebarborové tortičky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
115 g (izbovej teploty)
1 ks
10 g
300 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke asi 30 minút.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, vtlačíme do individuálnych malých tortových foriem alebo formičiek na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky) a necháme ho chladiť ďalších 30 minút. Potom studené vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm) a na miernom ohni varíme spolu s cukrom na veľmi hustý džem. Z času na čas podlejeme vodou, aby neprihorela. Rebarborovú zmes necháme vychladnúť a naplníme ňou upečené korpusy.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: