
Zapečené broskyne
Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do...

Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a...

Španielska tortila
Ahojte som tu nová, takže sa chcem podeliť s Vami o moje receptíky. Ak mate...

Mitzyne oči
Našla som dve nádherné formy na pečenie po prastarej mame v skrinke. Hneď som vyskúšala, ...

Medový krémeš s vaječným likérom
Cesto: Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne...

Cukina pečená s jaternicovou kašou
http://varecha. pravda. sk/recepty/jaternicova-kasa-/23474-recept. html, Tak , ako som písala, že kašu používam ako polotovar, tak som urobila...

Chlebík z maky chlebowej T-720
Domáci chlebík, spomienky a chute, sprevádzajúce ma od ranného detstva. Kto neochutnal vlastnoručne vymiesený...

Vínovo-kakaový koláč
Táto skvelá torta možno neočarí vzhľadom, ale rozhodne Vás prekvapí chuťou. Netradičná kombinácia červeného vína...

Tvarohové koláče bez lepku
Dnes vás naučíme piecť kysnuté bezlepkové tvarohové koláče. Tie, ktoré máme všetci tak radi....

Bezlepkový a bezvaječný koláč z kyslého mlieka
Rýchly a jednoduchý recept je to, čo potrebujeme, ak dostaneme chuť na sladké. Koláč...

Bezlepkové lekvárové šatôčky
Prvé cesto si pripravíme tak, že zmiešame tuk s múkou na homogénnu zmes a vložíme na...

Mandľovo-broskyňový koláč s tofu
Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.

Shrekov závin
Preto Shrekov, lebo farba je trochu do zelena a na prvý pohľad je to trochu zvláštne......

Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...

Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou
Keď už sme naštartovali ten zdravší posviatočný trend, poďme v ňom pokračovať.

Maškrta z tofu
A opat receptik s tofu ... kedze niekedy mam chut na maskrtu, pripravim si takyto...

Jablkový mrežovník bez lepku
Dobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku....

Arašidové hviezdičky
Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na...

Kysnuté orechové pletienky
Vynikajúce, vláčne cesto. Raz som ich upiekla ako prílohu k studenému šalátu, no kým som urobila šalát...

Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov
Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou a zakryjeme...

Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím
Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....

Pletienky so semienkami
Dnes sme opekali prvú tohoročnú klobásu, tak som upiekla pečivo

Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...

Tvarohovo-marhuľový zákusok
Žĺtky s cukrom a maslom vymiešame. Pridáme múku, maizenu, kakao, prášok do pečiva...

Slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta
Ak si radi posedíte s priateľmi pri kávičke alebo pri vínku, ponúkame vám recept na slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta....

Vianočné pečivo s orechami a hrozienkami
Cesto pripravím zmiešaním všetkých uvedených surovín, najprv suché a následne i mokré potraviny. Vymiesené cesto...