Úplne originálne silvestrovské guličky

ina - fotkaina, 27. decembra 2012

Letos se mi vánoční pečení vydařilo i nevydařilo.( Řeknete, není se čím chlubit..) Ale snědlo se všechno i díky Zobraziť celý popis Letos se mi vánoční pečení vydařilo i nevydařilo.( Řeknete, není se čím chlubit..) Ale snědlo se všechno i díky tomu, že jsem se s "nepodarky" šťastně vypořádala! Tak vlastně vznikl i recept na silvestrovské kuličky, ale jsou tak dobré, že možná do Silvestra ani nevydrží. Nu což, hlavně, že se sní !

Suroviny

podľa chuti mleté alebo nasekané
podľa chuti
10 - 15 dkg (palmarin)
1 PL
2 PL
1 bal. (aj menej)




Postup

  1. 1

    Když jsem si našla recept na foukané rohlíčky, byla jsem nadšená. Vše uděláno podle receptu, rohlíčky nádherně nafouknuté - vytažené z trouby = fiastko ! Splaskly a vypadaly hrozně. Co teď ?

  2. 2

    Počkala jsem, až vychladnou. Chutnaly docela dobře( aby né - těch dobrot, co jsem tam dala!), ale ten vzhled ! Rohlíčky jsem vysypala do mísy, rozdrtila palicí a přidala výše uvedené suroviny.

  3. 3

    Pak jsem to hnětla a hnětla, až bylo těstíčko z těch surovin pěkně akorát. Kuličky mi pomáhala šoulat i malá vnučka a obalené v umletých piškotech vypadaly úžasně. Však se také ztrácí z balkonu, kde se vychlazovaly a budu ráda, když jich pár odchytím a schovám na Silvestra.

  4. 4

    Sousedka se mi přiznala, že podobné "pečivo" už dělala kdysi z nepovedených lineckých hvězdiček a švagrová podobně zužitkovala nepovedené pracny. No, možná si na můj recept jednou rádi vzpomenete až...................

Diskusia k receptu

monnikka
verím že sú fantastické, ja som robila podobné guličky, nepodarila sa mi prvá várka orechových štangličiek, tak som postupovala ako ty
gubics
Aspoň,že si zachránila čo sa dalo. Už aj mne sa stalo, že napriek presného receptu bol výsledok podobný, a dodnes neviem prečo, a to nie som nijaká začiatočníčka.
gordonko
.... učený z neba nespadol tak sa učíme na vlastných chybách ....dobre si si poradila
medulienka122
no teda, aj ja mám pripravený jeden sáčik plný fúkaných rožkov, ktorý čaká na ďalšie spracovanie, presne to ich čaká, čo tvoje rohlíčky - guľky
bambitka
Super napad,recept som si odlozila na horsie casy,ked sa prihodi nejaka nehoda s kolacikmi:))))))
hannah22
veru tak, občas sa aj napriek snahe nezadarí, ale pomohla si si, receptík dobrý na použitie v prípade núdze,páči sa mi, ukladám.... :))
evanaaa
Veru, nevyhodí sa nič, a ešte si aj pochutnáte. A nebolo by zlé z tých nepodarkov spraviť aj koláčik, ktorého základ tvoria omrvinky , čiže tie podrvené rohlíčky ( zmiešané s maslom) a na to nejaký dobrý krém, plnka a pod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia