Čokotortička, crème brûlée a čokoládová pena
Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Biskvit: | |
70 g |
|
65 g |
|
50 g |
|
25 g |
|
15 g |
|
15 g |
|
15 g |
|
15 g |
|
Crème brûlée: | |
75 g |
|
75 g |
|
30 g |
|
20 g |
|
10 plátkov |
|
Čokoládová pena: | |
125 g |
|
25 g |
|
3 ks |
|
25 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Biskvit: žĺtky s cukrom vyšľaháme, pomaly prilejeme bielky. Maslo a čokoládu rozpustíme. Kakao, maizenu a múku zmiešame dokopy, pridáme do rozpustenej čokolády s maslom a celú zmes primiešame do vyšľahaných žĺtkov, bielkov a cukru. Pečieme pri 173 °C 10 až 12 minút.
- 2
Crème brûlée: Smotanu a mlieko zohrejeme na 36 °C, žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do smotany a mlieka pridáme rozpustenú želatínu, pomaly prilievame do vyšľahanej peny. Zmes nalejeme na plech a pečieme pri 90 °C 55 minút.
- 3
Čokoládová pena: Čokoládu a maslo rozpustíme. Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme, pridáme dva žĺtky a rozpustenú čokoládu metličkou primiešame do zmesi. Necháme stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu