Čokotortička, crème brûlée a čokoládová pena

Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
Čokotortička, crème brûlée a čokoládová pena
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Biskvit:
70 g
65 g
50 g
25 g
15 g
15 g
15 g
15 g
Crème brûlée:
75 g
75 g
30 g
20 g
10 plátkov
Čokoládová pena:
125 g
25 g
3 ks
25 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Biskvit: žĺtky s cukrom vyšľaháme, pomaly prilejeme bielky. Maslo a čokoládu rozpustíme. Kakao, maizenu a múku zmiešame dokopy, pridáme do rozpustenej čokolády s maslom a celú zmes primiešame do vyšľahaných žĺtkov, bielkov a cukru. Pečieme pri 173 °C 10 až 12 minút.

  2. 2

    Crème brûlée: Smotanu a mlieko zohrejeme na 36 °C, žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do smotany a mlieka pridáme rozpustenú želatínu, pomaly prilievame do vyšľahanej peny. Zmes nalejeme na plech a pečieme pri 90 °C 55 minút.

  3. 3

    Čokoládová pena: Čokoládu a maslo rozpustíme. Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme, pridáme dva žĺtky a rozpustenú čokoládu metličkou primiešame do zmesi. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

ethanel
Crème brûlée ... zaujimavy recept ja to robim v Creme Brulee Ramekins ale na plechu som to este neskusal ... to vstrede je asi pomarancovy sorbet ak sa nemylim ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia