Foto: dada777
Mafiny z kysnutého cesta sú pripravené bez kravského mlieka. Cesto je krásne nadýchané a ľahké. Určite sa hodia na zahryznutie, ako desiata pre Zobraziť celý popisMafiny z kysnutého cesta sú pripravené bez kravského mlieka. Cesto je krásne nadýchané a ľahké. Určite sa hodia na zahryznutie, ako desiata pre deti, ale i dospelých a môžeme si na nich pochutiť aj pri lahodnej káve.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia, cukru, múky a mlieka si pripravíme kvások a po vykysnutí ho pridáme k ostatným surovinám a zamiesime nelepivé cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky a do každého cesta si zapracujeme plnku (ako keď plníme parené buchty). Ja som použila čerstvé nektarinky nakrájané na malé kúsky, ale môže byť aj kompótové ovocie, tvarohová plnka, maková a pod.
- 3
Naplnené mafiny vložíme do košíčkov alebo do formy na mafiny a necháme kysnúť. Pečieme pri teplote 180°C 15 až 20 minút. Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu