Kysnuté mafiny bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 4. júna 2013
Kysnuté mafiny bez mlieka
Foto: dada777

Mafiny z kysnutého cesta sú pripravené bez kravského mlieka. Cesto je krásne nadýchané a ľahké. Určite sa hodia na zahryznutie, ako desiata pre deti, ale i dospelých a môžeme si na nich pochutiť aj pri lahodnej káve.

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

30 g
130 ml
2 PL
250 g
0,5 ČL
80 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, múky a mlieka si pripravíme kvások a po vykysnutí ho pridáme k ostatným surovinám a zamiesime nelepivé cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky a do každého cesta si zapracujeme plnku (ako keď plníme parené buchty). Ja som použila čerstvé nektarinky nakrájané na malé kúsky, ale môže byť aj kompótové ovocie, tvarohová plnka, maková a pod.

  3. 3

    Naplnené mafiny vložíme do košíčkov alebo do formy na mafiny a necháme kysnúť. Pečieme pri teplote 180°C 15 až 20 minút. Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

    Kysnuté mafiny bez mlieka - obrázok 3

Diskusia k receptu

stacy77777
pekné,vydarené, tiež som už takto skúšala s tvarohovou plnkou s troškou karamelového salka