
Kváskové dalamánky
História dalamánkov siaha až do 18. storočia. V roku 1741 francúzsko-bavorské vojská skoro bez boja...

Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou .
Viackrát som robila rezy s gaštanovou plnkou, ale do cesta som nikdy gaštanové pyré nedala. Vyskúšala som...

Torta čokoládovo-tvarohovo-jahodová (fotopostup)
Túto tortu som piekla našej neveste k výročiu. Piekla som ju dvakrát. Prvý krát som...

Čokoládovo-rumovo-orechové guľky
Druhé moje vianočné pečenie, teda vlastne nepečenie :-). Recept je kombináciou troch nájdených kade-tade.

Francúzske čokoládové dukáty
Chrumkavé kúsky čokolády a orechov rozplývajúce sa na jazyku ... aj vy na ne máte chuť?...

Börek tvarohový
Z vonka jemne chrumkavý, veľmi chutný tvarohový börek z tenučkého cesta :-)

Ľahký zákusok z lístkového cesta
Už ani neviem ako som sa k nemu dostala, neznášam klasický krémeš ale toto mi chutí... vyskúšajte

Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené...

Mäsové guľky plnené mozzarellou
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....

Jabĺčkové labky
Tento recept som dostala e-mailom do pošty od priateľky. Nebol tam ani názov koláčika, takže...

Torta na birmovku
Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní...

Rýchle slimáky
Neviem piecť a tak sa do toho nepúšťam. Ale už tu bolo viacero podobných receptov a...

Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami
Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.

Bublanina s pribináčkovým krémom
Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme...

Ruské rezy
Recept je zo starého zošita receptov mojej dobrej mamy, prečo sa volajú práve ruské, to...

Špaldový sódový chlieb (vegan)
Niekoľko sodových chlebov tu už je. Tento je bez živočíšnych surovín. Získame kilový chlieb...

Šťavnatý makovo-jablkový koláč bez lepku
Perfektný na jeseň, kedy sa v každej domácnosti nájde zopár opadaných jabĺčok, ktoré treba spracovať....

Chutné zemiakové pagáčiky
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)

Čokoládová torta s profiteroles
Cokoladova torta, ktoru som davnejsie pridala na MMB si oblubilo vela ludi a je u mna...

Makový koláč s ríbezľovým lekvárom
Aj makový koláč môže patriť k slávnostným múčnikom. Stačí málo a vyzerá úplne inak, ako...

Jarné orechové rezy bez lepku
Čo takto upiecť si niečo typicky jarné? Napríklad tieto orechové rezy bez lepku podľa tradičného receptu...

Opekance
Vianočné opekance určite nesmú chýbať na štedrovečernom stole. Sú z kysnutého cesta a v rôznych častiach...

Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky
V televíznej relácii Tajomstvo mojej kuchyne ma oslovili Tvarohové pagáčiky. Cesto niekoľko krát poskladané je predurčené...

Banánové rezy
Komerčný recept<br /> <b>TIP:</b> Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovane namáčame...

Konfitované bravčové pliecko s kapustovými knedličkami
Mám rád konfitované jedlá. Teraz je na rade bravčové pliecko. Príprava je síce trošku zdĺhavá,...

Najčokoládovejšie brownies
K tomto receptu som sa dostala vďaka jednej kamarátke mojej kamarátky, ktorá ho robí veľmi často a zhodou náhod ho urobila aj na jej oslavu a tam som si ho zamilovala....

Živánska
Toto jedlo sme dávno nemali. Žiaľ, mám len fotopostup. Hotové jedlo som nestačila odfotiť....

Závin z domácej pekárne
Pred pár dňami bola na Vareche diskusia o domácich pekárničkach, tak som sa rozhodla pridať ukážku...

Grilážky jajky
Grilažky màm veľmi rada. Preto som sa rozhodla skúsitich a za pomoci mojich skvelých sestriciek sme ich...

Ferdinand - maďarská karamelová bábovka
V Madarsku je Ferdinand veľmi obľúbený dezert, je obrovdské množstvo receptov na jeho prípravu. Ide...

Jablkové kolieska v lístkovom ceste
Výborné, celkom jednoduché a úžasne aromatické, také sú naše jablkové kolieska v lístkovom ceste...

Jogurtovo-jablkový koláč z hrnčeka
Výbornou chuťou milo prekvapil domácich aj hostí. Recept z hrnčeka o objeme 150 ml.