Foto: danda3
Tento recept vznikol vlastne náhodou, išla som robiť guľky podľa jedného receptu z netu, ale náplň sa nevydarila, tak som musela zaimprovizovať a vznikol Zobraziť celý popisTento recept vznikol vlastne náhodou, išla som robiť guľky podľa jedného receptu z netu, ale náplň sa nevydarila, tak som musela zaimprovizovať a vznikol tento recept, trúfam si povedať, že ešte lepší ako pôvodný. Je trošku viac prácny, ale výsledok stojí za to.
príprava
Suroviny
GUĽKY : | |
500 g |
|
150 g (alebo keksy) |
|
2 KL |
|
125 g |
|
KOKOSOVÝ KABÁTIK : | |
200 g |
|
160 g preosiaty |
|
200 g Laktino |
|
130 g |
|
3 ks |
|
cca 150 g |
|
|
Postup
-
1
Pyré, cukor, maslo a pomleté piškóty alebo BB keksy zmiešame
-
2
a necháme chvíľku v chlade postáť.
-
3
Potom tvoríme malé guľky, ja som dnes robila len z polovičnej dávky, rozpis je na celú. Dáme stuhnúť, buď do mrazáku alebo na balkón, keď mrzne.
-
4
Medzitým si pripravíme kokosový marcipán na obaľovanie zmiešaním všetkých surovín.
-
5
Ak je cesto riedke, pridáme cukor, mlieko alebo kokos, ak je husté, pridáme bielok.
-
6
Ak sú guľky dobre zamrazené, začneme ich obalovať. Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, vložíme guľku
-
7
a zabalíme. Keď ich obaľujem, nemám všetky guľky na tácke, ale rozložím si ich na dve a jedna je stále v mraze, ak trošku povolia, zle sa obaľujú.
-
8
Hotovo, dám ich opäť stuhnúť.
-
9
Pripravím si hustú čokoládovú polevu a začnem guľky kúpať, keď sú dobre zamrazené, čokoláda je v momente na nich stuhnutá.
-
10
Ozdobíme a dáme opäť stuhnúť.
-
11
Potom vložíme do košíčkov a uchovávame v chlade.
-
12
Keď robím celú dávku, dám si guľky do malých krabičiek a dám do mrazáku, takže žiadna návšteva ma nemôže prekvapiť.
-
13
Prierez guľkou.
-
14
Tieto som robila na svadbu.
-
15
Môžu sa namočiť aj do bielej čokolády.
Diskusia k receptu