Čokocupcakes fotorecept

adusaaa - fotkaadusaaa, 8. decembra 2013

Recept na tieto cupcakes vznikol kvôli projektu do školy, keď sme mali natočiť minútové video. A čo by som tak mohla urobiť? Upečiem koláčiky Zobraziť celý popisRecept na tieto cupcakes vznikol kvôli projektu do školy, keď sme mali natočiť minútové video. A čo by som tak mohla urobiť? Upečiem koláčiky a natočím to tak aby som na videu nemusela byť a tak vzniklo toto. Je to mix viacerých receptov aj z varechy aj z iných stránok. Keď už teda vznikol využijem ho ešte aj ako svoj prvý recept na vareche.

12
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C
Čokocupcakes (fotorecept)
Foto: adusaaa

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
1
1,5 PL
50 ml
3 PL vrchovaté
1 ČL
120 ml (alebo smotana)
1/2 hrnček (250 ml)
štipka
1 balíček (20 g)




Postup

  1. 1

    Zmiešame sypké suroviny - múka (môže byť aj pol na pol hladká a polohrubá), PDP, kryštálový cukor, vanillínový cukor, kakao, soľ

    Čokocupcakes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej miske zmiešame mokré suroviny - vajce, olej, mlieko, jogurt.

    Čokocupcakes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame obe zmesi dokopy. Najlepšie to ide metličkou s guličkou.

    Čokocupcakes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto lyžicou dávkujeme do papierových košíkov cca do 2/3. Do niektorých môžeme dať aj čokoládu (alebo aj do všetkých :D).

    Čokocupcakes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút na 180 °C.

    Čokocupcakes (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
krásne video... a muffiny tiež vyzerajú výborne...
adusaaa
Neskôr na nich bola aj plnka/poleva takže to boli cupcakes (ak teda dobre rozumiem rozdielu medzi cupcake-om a muffinom), ale tie už nikto nestihol odfotiť :D
kimlo
Ja len ze take robievam ako muffiny, a este do cesta nalamem kusky cokolady, je to fakt dobre, niekedy vyskusaj.. :-)
nikak
veľmi pekné muffinky:) a inak je to recept na muffiny, pretože do cesta na cupcakes ide maslo a cesto sa robí inak (a cesto aj inak chutí) , a teda rozdiel medzi cupcakes a muffinami nie je len v zdobení krémom alebo polevami :)
adusaaa
@kimlo čokoláda bola takmer vo všetkých a tie išli teda prvé :) a či je to cupcake alebo muffin? hlavne že sú dobré a po slovensky by to teda mohli byť aj čokokoláčiky v košíčkoch :)
66mirinka66
vyzerajú výborne, vyskúšam, čokoládové zbožňujem. niekde som čítala, že muffiny sú, kde do cesta ide olej a cesto má podobnú štruktúru ako je v tvojom recepte a cupcakes sú vlastne minitortičky. čiže ako keby si robila tortu len v malom, urobíš cesto ako na tortový korpus a na to dáš napríklad čokoládovú plnku.
mimina
Sú výborné, práve ich papkáme. Jemnulinké, akurát neviem prečo nemám kopček, ale rovinku - zvrchu sa trochu rozliali, takže už nemalo čo vystúpiť. Možno to spravila nutela(hoci by nemala), ktorú som pridala do cesta - dávam ju vždy keď dávam kakao - je to také vláčnejšie. Dovnútra som dala hrozienka, mňam. Už mám v KK a určite ich robím znovu. Čokoládku som nedala, lebo väčšinou mi vytečie, priam sa pripečie. Ďakujem!!!!
huggies
video je perfektne fakt super :) idem skusit podla tohto receptu urobit
adusici
video úžasné..na recept som veľmi nepozerala keďže mám svoj na muffiny/cupcakes..najviac ma zaujali košíčky lebo také isté mám aj ja :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia