Foto: monnikka
Pôvodný recept na nedovú piškótu z veľmi starého časopisu som si upravila na biskupský chlebíček.
Postup
-
1
Do misy dáme žĺtky a tekutý med. Vymiešame do peny.
-
2
Pridáme múku s kypriacim práškom a vymiešame, potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
3
Primiešame kandizované ovocie a posekanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pri 170 st. cca 45 min. /Ja som dala časť ovocia a čokolády aj navrch, ale nabudúce všetko primiešam do cesta./
-
4
Upečený chlebík vyklopíme, môžme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť alebo len poprášime cukrom.
izabella929: aj u nás sa teší veľkej obľube, to medové cesto krásne vonia