
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...

Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...

Zemiakový šalát zo Sicílie
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za...

Raw banánová zmrzlina
Teraz moja vnučka sa zamilovala do takejto zmrzlinky. Mrazíme banány a...

Krupnik - krúpková polievka
Listovala som si v knižôčke Židovská kuchyňa od Aleny Krekulovej a nechala som sa inšpirovať receptom na...

Mlieko z vlašských orechov
Toto mlieko má výraznú špecifickú chuť po orechoch. Je veľmi chutné a hodí sa do slaných...

Pšeno s kelom a cícerom
Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak...

Bulgur mámený Marokom
Letné obdobie so sebou okrem čerstvých surovín spravidla prináša aj zmenu chuti, viac ako zapražené jedlá...

Karfiolová polievka so zelerom
Chutná, sýta karfiolová polievka s bulvovým zelerom. Je jednoduchá a rýchla na prípravu. Takto...

Mrkvové karí
Inšpirovala som sa receptom zo stránky: http://www. sweetpotatosoul. com/2011/03/curry-chutney-and-chickpea-flour-crepes. html Petržlen som doma nemala a tak vzniklo čisto...

Živá miska
Áno, dobre čítaš ... misku plnú živej šošovice, plnú energie a vitamínov ......

Silvestrovské slané krekry
Celozrnné krekry zo špaldovej múky s cesnakom a tekvicovými semienkami. Inšpirované krekrami, ktoré môžete bežne...

Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou
Pripravíme suroviny na vývar.

Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...

Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...

Kakaovo - jablkový koláč
Rúru si predhrejeme na 180°C. Pripravíme si suroviny. Hrnček - 250ml.

Cestoviny so shitake pestom a sójou
Čerstvé shitake nakrájame na kocky. Trochu olivového oleja rozohrejeme na panvici a shitake krátko osmažíme (1-2...

Liaty perník (vegan)
Inšpirovala som sa knihou Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka...

Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan
Veľmi jednoduchá a univerzálna záležitosť...

Puding z chia semienok
Recept ktorý zvládne aj tej najväčší začiatočník a ktorý poteší aj najväčšieho labužníka.

Staroslovanský chlebík
Jednoduchý chlieb, ktorý zvládne každý, kto má trochu čas. Množstvo je na tri chlebíky,...

Expresný ultrazdravý čoko puding
Čas a zdravie sú pre človeka jednými z tých najdôležitejších hodnôt v živote. Preto ak vás...

Šošovica s bulgurom
Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, zvyšnú nakrájanú zeleninu, ...

Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve
V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak...

Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...

Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou
Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v...