Foto: lif
zdravá,rýchla, a chutila všetkým
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sójové mäso si uvaríme podľa návodu na obale (ja som ho robia vo vode ochutenej vegetou a zel.bujónom) a po uvareni ho vyžmýcham a nakrájam na mini kocky. Tofu si taktiež nakrájame na menšie kocky a dáme nachvíľku marínovať (marináda: troška soli, olej, 2 strúčiky cenaku)
-
2
Robi mäso nakrájam tiež na malé kocky
-
3
Toto všetko nahádžem do hrnca a malinko osmahnem.
-
4
Zalejem 900 ml zeleninovým vývarom, pridám korenie, bobkový list, (niekedy pridám trochu mletej papriky) 5 minút nechám povariť.
-
5
Pridáme Agar
-
6
Pomiešam a ešte za tepla dávam do tlačenkovej pančušky. Tú som tentokrát nemala tak som použila srnčí chrbát.Zo skúsenosti viem ze sa vydarí aj vo forme na bábovku. Dobrú chuť!
To že tam nieje mäso ???? a čo ?? ved sa robí držková bez držiek ,cigánská bez cigáňou .. možno je to naozaj dobré
Robi maso sa da kupit v zdravej vyzive (na slovensku treba hladat, lebo nie vsade maju, v Cechach je k dostaniu bezne a za celkom dobre ceny) Konzistenciou je najviac podobne masu.
a uz se pak krajení na mikroplátky přeneslo na vše, co krajet jde. A pak také se prodává roky a roky tlačenka vaječná :-)
@lif já to delat nikdy nebudu, tahle pseudomasa nemam rada, ale název kliďánko nech! :-)
nebudem spisovať a organizovať petíciu za tlačenky z mäsa. Ono aj tie mäsové tlačenky bývajú často nevydarené. Moja skoro 70 ročná skúsenosť s nimi hovorí, že vydarená je jedna z 10 mäsových tlačeniek. Tých zvyšných 9 je často takých, že by som ich aj ja zaradil k vegánskym tlačenkám bez výčitiek svedomia. Nazývať však tlačenkou všetko, čo sa tlačí, asi nie je správne. Ešte tak nazvať nejakého protežanta, s tým súhlasím, ale inak by som sa bál, že tá správna mäsová tlačenka, čo je jedna z desiatich, by sa v hrobe, alebo všade tam, kde skončí, obracala. Ono všetky tlačenky skončia nakoniec rovnako, s tlačením aj bez formy. K nevydareným mäsovým tlačenkám treba pri konzumácii vypiiť veľa piva a zjesť veľa cibule s octom Čo je "robi mäso" neviem, tak sa nevyjadrujem. Pokiaľ nemyslite sobie mäso a "robi" je iba preklep. :D
tak idem odzadu - najprv k tomu vopred ohlasovanému viedenskému rezňu z podivných surovín Odhovárať Ťa od toho šnicľového atentátu asi nemá význam, svoje rozhodnutie nezmeníš, tak do úvahy prichádza len úprava názvu. Čo tak nazvať konečný produkt (myslím v stave pred strávením) hornodolnolehotský (alebo popudinskomočidlanský) vyprážaný (alebo dusený ? - podľa úpravy) sen (pozdrav, vánok, atď.) a v texte uviesť, že najlahodnejšiu chuť má pri konzumácii vo viedenskom Prátri za májovej teplej noci, v roztúženom objatí a súzvuku človeka so stravou? To dostatočne vyjadrí vzťah produktu ku Viedni. Sú aj iné alternatívy, ale dnes je futbal, tak sa musím už začať sústreďovať. Potom to doplním podľa potreby.
Tá vegánska tlačenka by mohla po malej úprave niesť, vzhľadom na jej možné protiteroristické účinky, názov - islámska deratizačná hruda - len by to vyžadovalo malú úpravu v
zložení - pridala by sa bravčová masť a vývar z uší (bravčových) Pravý hlboko veriaci islámsky atentátnik by neprežil jej konzumáciu- keby zistil, že požil prasa ako nečistého tvora, odpálil by sa v hanbe v súkromí.
Ku tlačenkám - tlačenka musí byť z brava, inak to nie je riadna tlačenka. Musí byť primerane a mierne mastná a slaná a korenená a s bobkovým listom a musí obsahovať vnútornosti ako srdce, jazyk, ale iste nie pľúca a obličky - tie by bolo vždy cítiť. Najlepšie je spájať mäso zahusteným vývarom z prasačej hlavy a ako forma je najlepší originálny žalúdok, prasačí. Koža z hlavy sa do hmoty tlačenky má dať v primeranom množstve. V obchode často býva v tlačenke veľa kože, je to pre zníženie výrobných nákladov Mačaciu tlačenku som nejedol, konskú asi tri krát v 1982 v Mongolsku. Bola sladkavá a problém bola tá konská glejovitá masť nevábnej chuti a hnedavej farby.. Ale robil tú tlačenku vynikajúci kuchár z libereckého interhotela, tak ten sa vedel s nástrahami vysporiadať. Robil tam na expedícii tlačenku snáď 100x. Bol tam 7 rokov, ja len 1,25 roka, tak som sa veĺa od neho nenaučil, čo ma bude mrzieť aj po smrti.
Som sa rozpísal ako Kukučín, to robí vek :)) Teším sa na ďalší vegánsky výtvor. Dobrý názov by bol vegánsky viedenský rezeň ala kocúr (resp. mačúch). Na príchuť a ozvláštnenie :) by sa použil extrakt z podstielky kocúrovho brloha. Mačky sú čistotné, tak úprava extraktu by bola ľahká. :) Prípadné chlpy by sa vypľúvali, veď ani prasa nie je lysé.