Šošovica
Šošovica

Šošovica s bulgurom

blissofplants - fotkablissofplants, 18. augusta 2021
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1 ks
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks
1/2 ks
200 g (namočená cez noc vo vode)
800 ml
200 ml
50 g
za hrsť (alebo špenátové)
2 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, zvyšnú nakrájanú zeleninu, bobkový list, rascu a podusíme niekoľko minút.

  2. 2

    Pridáme opláchnutú šošovicu, bulgur, zalejeme vodou, privedieme do varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 20 minút.

  3. 3

    Ochutíme. Pridáme passatu a varíme kým šošovica a zelenina nezmäknú. Ku koncu varenia, do šošovice vmiešame listy reďkoviek alebo špenátu.

  4. 4

    Premiešame, dochutíme keď je treba a podávame.

Diskusia k receptu

haji
Blahopřeji k výhře, milá @blissofplants , ať v knize najdeš inspirativní motivy! Těším se na další tvé recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia