
Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Jednoduchá pšenično-ražná kvásková tehlička
Dlho som zvažovala pridať sem tento môj obľúbený a často používaný recept....

Americké cookies s kúskami čokolády
Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte plech vyložený papierom na pečenie.

Bezlepkové zapekané palacinky
Chutia vám palacinky? A skúšali ste ich niekedy naplniť tvarohom a zapiecť v rúre s vanilkovou zálievkou?...

Kel plnený hnedou ryžou a krevetami
Všestranný a lahodný recept, ktorý spája jemnosť kelových listov so šťavnatou a voňavou náplňou....

Šťavnaté čokoládové mafiny s malinami
Keď použijete kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa, budú mať mafiny výraznú, ale vyváženú chuť....

Burger s tuniakom
Môžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú....

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Arašidové cake pops
Zmäknuté maslo najprv vymiešame s práškovým cukrom a arašidovým maslom. Vsypeme zomleté maslové sušienky a mleté...

Kuracie satay s arašidovou omáčkou
Kuracie mäso na špíze je obľúbeným jedlom v celej juhovýchodnej Ázii....

Zdravé pralinky
Datle zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť 30 minút. Scedíme, dáme ich do sekáčika a...

Uhorkovo-broskyňový šalát
Osviežujúci ľahký letný šalát sa dá pripraviť aj spojením ovocia a zeleniny. A keď navyše pridáte...

Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...

Domáca medová granola
Ovsené vločky dáme do sekáčika a trochu rozmixujeme. Vsypeme do misky, pridáme oriešky a mleté...

Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom....

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Ľadová káva s karamelom
Skvelé osvieženie, ktoré vďaka karamelu a šľahačke nahradí aj celý dezert!

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Nakladané slivky s kakaom
Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....