Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla. Tento recept, Zobraziť celý popisCícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla. Tento recept, vhodný pre každé ročné obdobie, je ideálny pre tých, ktorí hľadajú zdravé jedlo bohaté na rastlinné bielkoviny a plné chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 20 g |
|
| 200 g uvarená |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 4 ks |
|
|
|
Postup
-
1
Cesnak ošúpte a nasekajte na tenké plátky. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Aj cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska.
- 2
Tresku uvarte alebo upečte (podľa toho, ako ju máte radšej) a nakrájajte na drobné kúsky.
- 3
Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu. Keď bude zlatohnedá, pridajte lyžicu sladkej papriky a dobre premiešajte, aby paprika neprihorela.
- 4
Do hrnca s vodou dajte zemiaky a mrkvu a varte domäkka. Potom pridajte aj scedený konzervovaný cícer. Po chvíli pridajte aj restovanú cibuľu a ryžu SOS. Nechajte variť 18-20 minút.
- 5
Kým sa ryža varí, v miske zmiešajte na drobno nakrájanú uvarenú alebo upečenú tresku s vajíčkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Potom po troškách pridávajte strúhanku a mlieko, kým nezískate cesto na guľôčky.
- 6
Zo zmesi vytvarujte guľôčky a opekajte na rozpálenom ohni do zlatista.
- 7
Tesne pred dovarením ryžovo-cícerovej zmesi pridajte do hrnca riasy wakame a guľôčky z tresky. Varte ešte 5 minút a podávajte s prekrojeným uvareným vajíčkom na vrchu.
Tiež ryžou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu