Krémový cícer s ryžou
Krémový cícer s ryžou

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 19:00. Komerčný recept.
Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Foto: ryzasos

Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla. Tento recept, Zobraziť celý popisCícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla. Tento recept, vhodný pre každé ročné obdobie, je ideálny pre tých, ktorí hľadajú zdravé jedlo bohaté na rastlinné bielkoviny a plné chuti.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
500 g
2 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 PL
20 g
200 g uvarená
podľa potreby
podľa potreby
4 ks




Postup

  1. 1

    Cesnak ošúpte a nasekajte na tenké plátky. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Aj cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska.

  2. 2

    Tresku uvarte alebo upečte (podľa toho, ako ju máte radšej) a nakrájajte na drobné kúsky.

  3. 3

    Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu. Keď bude zlatohnedá, pridajte lyžicu sladkej papriky a dobre premiešajte, aby paprika neprihorela.

  4. 4

    Do hrnca s vodou dajte zemiaky a mrkvu a varte domäkka. Potom pridajte aj scedený konzervovaný cícer. Po chvíli pridajte aj restovanú cibuľu a ryžu SOS. Nechajte variť 18-20 minút.

  5. 5

    Kým sa ryža varí, v miske zmiešajte na drobno nakrájanú uvarenú alebo upečenú tresku s vajíčkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Potom po troškách pridávajte strúhanku a mlieko, kým nezískate cesto na guľôčky.

  6. 6

    Zo zmesi vytvarujte guľôčky a opekajte na rozpálenom ohni do zlatista.

  7. 7

    Tesne pred dovarením ryžovo-cícerovej zmesi pridajte do hrnca riasy wakame a guľôčky z tresky. Varte ešte 5 minút a podávajte s prekrojeným uvareným vajíčkom na vrchu.

Diskusia k receptu