Jednoduchý šalát ideálny na letné horúce dni.
Suroviny
1,5 kg |
|
1 ks veľká |
|
12 ks |
|
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
cca 1,5 PL |
|
cca 5-6 PL |
|
1 PL |
|
|
|
1 dl (alebo podľa potreby) |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame. Uvaríme v osolenej vode a keď sú uvarené zlejeme vodu. Zemiaky obalíme v mletej paprike a prípadne osolíme. Takéto ich opražíme zľahka na grile.
- 2
Šampiňóny, cuketu a kapiu umyjeme a odrežeme konce. Šampiňóny boli čerstvé tak som neošúpala (kto chce, ošúpe). Kapiu nakrájame na stredne veľké kusy. Cuketu nakrájame na cca 1 cm kolieska a šampiňóny rozdelíme na hlavičky a konce zvlášť. Nakrájanú zeleninu vložíme do bylinkovej marinády. Bylinková marináda pozostáva z oleja, provensalských byliniek, sušeného cesnaku a soli. Všetku zeleninu ogrilujeme na domácom elektrickom grile z oboch strán. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska a len zľahka opražíme na grile.
- 3
Do veľkej misy dáme jogurt, ktorý zmiešame s olejom a citrónovou šťavou (ak je jogurt hustý, vmiešame 1 dl vody) a vložíme všetku hotovú zeleninu a poriadne pomiešame a dokoreníme soľou, korením.
Tiež Šaláty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu