Letný grilovaný šalát

kitchenguru - fotkakitchenguru, 15. augusta 2024

Jednoduchý šalát ideálny na letné horúce dni.

Suroviny

1,5 kg
1 ks veľká
12 ks
1 ks veľká
1 ks
1 KL
podľa chuti
1,5 PL
1 PL
cca 1,5 PL
cca 5-6 PL
1 PL
1 dl (alebo podľa potreby)




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame. Uvaríme v osolenej vode a keď sú uvarené zlejeme vodu. Zemiaky obalíme v mletej paprike a prípadne osolíme. Takéto ich opražíme zľahka na grile.

  2. 2

    Šampiňóny, cuketu a kapiu umyjeme a odrežeme konce. Šampiňóny boli čerstvé tak som neošúpala (kto chce, ošúpe). Kapiu nakrájame na stredne veľké kusy. Cuketu nakrájame na cca 1 cm kolieska a šampiňóny rozdelíme na hlavičky a konce zvlášť. Nakrájanú zeleninu vložíme do bylinkovej marinády. Bylinková marináda pozostáva z oleja, provensalských byliniek, sušeného cesnaku a soli. Všetku zeleninu ogrilujeme na domácom elektrickom grile z oboch strán. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska a len zľahka opražíme na grile.

  3. 3

    Do veľkej misy dáme jogurt, ktorý zmiešame s olejom a citrónovou šťavou (ak je jogurt hustý, vmiešame 1 dl vody) a vložíme všetku hotovú zeleninu a poriadne pomiešame a dokoreníme soľou, korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia