12
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 180/200 °C
na 180/200 °C
Postup
-
1
Odlejeme trochu vody, do ktorej dáme cukor, droždie a urobíme kvások.
- 2
Do misky dáme múku, soľ, vodu, pridáme 2 vajcia, olej, kvások a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť.
- 3
Kým začneme robiť pletenky, zapneme rúru na 200 °C alebo teplovzdušnú rúru na 180 °C. Vykysnuté cesto vyklopíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme na 12 dielov.
- 4
Z každého dielu urobíme ešte 3 kúsky, z ktorých urobíme valčeky.
- 5
Valčeky spletieme do pletenky.
- 6
Pomažeme tretím vajíčkom a posypeme - sezam, rasca, mak, soľ, ľanové semienka - to je na vás, čo si tam dáte. Pečieme na vymazanom plechu vo vyhriatej rúre na 200 °C alebo na teplovzdušnej rúre na 180 °C. Upečené sú za 15 minút, ale pri teplovzdušnej rúre cca 10 minút.
Tiež domáce pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu