
Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

Kuracie prsia s cherry paradajkami a fazuľami
Na oleji si spražíme cibuľu, pridáme napolovice prekrojené cherry paradajky a dusíme asi 10 min. ,...

Zemiakový krém s pórom
Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

Smotanovo– jogurtový vaječný šalát
Vajcia uvaríme natvrdo. Necháme ich vychladnúť a olúpeme. Vajcia a olúpanú cibuľu nakrájame.

Orechový puding
Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Pridáme mlieko, postrúhanú citrónovú kôru, tuhý sneh ušľahaný...

Pečená paprika
Ja si toto jedlo pripravujem v sobotu alebo v nedeľu na raňajky, ked sa nemusím ponáhľať...

Čokoládovo-banánové muffiny
Banány v šupke uložíme na plech a dáme piecť do rúry na 15 minút pri 150 °C....

Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína
Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....

Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

Zapekaná cuketa s tuniakom
Cuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi....

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou....

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...

Broskyne v záveji
Z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, až kým je sneh hladký...

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.