Broskyňovo-višňové trifle

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
Broskyňovo-višňové trifle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
100 ml
50 g
1 ks
6 ks
10 g
2 ks
100 g
60 ml
150 g
150 ml




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme 300 ml smotany, mlieko a vanilkový struk. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom a kukuričným škrobom.

  2. 2

    Potom žĺtkovú hmotu zmiešame so zohriatou smotanou a mliekom a v hrnci povaríme do stuhnutia. Necháme vychladnúť a jemne vyšľaháme.

  3. 3

    Broskyne blanšírujeme asi 30 sekúnd vo vriacej vode, ochladíme ich v studenej vode a ošúpeme.

  4. 4

    Keksy rozlámeme a uložíme ich na spodok pohára, pokropíme likérom a zľahka potlačíme. Na keksy poukladáme nakrájané ovocie a krém. Vrstvy opakujeme, kým nezaplníme pohár. Dozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou.

Diskusia k receptu

kukulienka71
ten dezert musí byť božský! ukladám, vďaka. Košík pôsobí rušivým dojmom. (Na mňa)
evanaaa
Aj ja súhlasím, že to je maškrtka, a tiež, že pozadie pohára mohlo byť iné, lebo to hlavné nevyniká, do oka padne ako prvé ten ( nie pekný) kôš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia