Broskyňovo-višňové trifle
Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme 300 ml smotany, mlieko a vanilkový struk. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom a kukuričným škrobom.
- 2
Potom žĺtkovú hmotu zmiešame so zohriatou smotanou a mliekom a v hrnci povaríme do stuhnutia. Necháme vychladnúť a jemne vyšľaháme.
- 3
Broskyne blanšírujeme asi 30 sekúnd vo vriacej vode, ochladíme ich v studenej vode a ošúpeme.
- 4
Keksy rozlámeme a uložíme ich na spodok pohára, pokropíme likérom a zľahka potlačíme. Na keksy poukladáme nakrájané ovocie a krém. Vrstvy opakujeme, kým nezaplníme pohár. Dozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu