Tortičky Christmas
Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 21. decembra 2017
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 21. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
60 g (z rožkov) |
|
50 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
100 ml |
|
Okrem toho: | |
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Kandizované ovocie a lieskové oriešky nadrobno nasekáme.
- 2
Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme roztopené maslo, rum a všetky ostatné suroviny. Vymiešame cesto, ktoré rozdelíme do košíčkov na mafiny a upečieme pri 170 °C.
- 3
Upečené koláčiky vyklopíme a potrieme rumom. Pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.
Tiež ovocím:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu