Miešané ovocie s krémom

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 26. júla 2016
Miešané ovocie s krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Vanilkový krém:
500 ml
1 bal (alebo 1 vanilkový struk)
100 g
6 ks
2 vrchovaté PL
20 g




Postup

  1. 1

    Ovocie – podľa veľkostí misiek, optimálne 300 ml.
    Ovocie umyjeme a ak treba, nakrájame ho na menšie kúsky. Na krém privedieme mlieko do varu. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme a otvoríme. Nožíkom vytrieme čierne semiačka z vnútra vanilkového struku. V kuchynskom robote vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a pridáme čierne semiačka – vnútro vanilkového struku. Prilejeme trošku horúceho mlieka, vsypeme kukuričný škrob a premiešame.

  2. 2

    Mlieko prilievame do zmesi ďalej, až kým nevlejeme asi polovicu objemu mlieka za stáleho pomalého miešania zmesi. Potom prelejeme zmes do mlieka do hrnca a zahrievame a stále miešame, až kým nezačne zmes hustnúť. Hrniec stiahneme zo sporáka. Nakoniec vmiešame do zmesi maslo a horúcim krémom polievame ovocie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia