Miešané ovocie s krémom
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 26. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovocie – podľa veľkostí misiek, optimálne 300 ml.
Ovocie umyjeme a ak treba, nakrájame ho na menšie kúsky. Na krém privedieme mlieko do varu. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme a otvoríme. Nožíkom vytrieme čierne semiačka z vnútra vanilkového struku. V kuchynskom robote vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a pridáme čierne semiačka – vnútro vanilkového struku. Prilejeme trošku horúceho mlieka, vsypeme kukuričný škrob a premiešame.- 2
Mlieko prilievame do zmesi ďalej, až kým nevlejeme asi polovicu objemu mlieka za stáleho pomalého miešania zmesi. Potom prelejeme zmes do mlieka do hrnca a zahrievame a stále miešame, až kým nezačne zmes hustnúť. Hrniec stiahneme zo sporáka. Nakoniec vmiešame do zmesi maslo a horúcim krémom polievame ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu