Perník Margherita
Dušan Platko
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 28. decembra 2015
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 28. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V panvičke alebo v rúre upražíme mandle. V nepriľnavej panvičke rozpustíme cukor a med s 40 ml vody. Keď začne vrieť, pridáme kandizované ovocie a miešame. Odstavíme z ohňa a pridáme múku zmiešanú s korením. Nakoniec pridáme zomleté mandle a zmiešame.
- 2
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Zmes vtlačíme do formy tak, aby sme zabránili tvoreniu vzduchových bublín. Povrch zasypeme múkou, aby sa nespálil. Pečieme 15 – 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu