Perník Margherita

Dušan Platko
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 28. decembra 2015
Perník Margherita
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g
150 g
100 g
20 ml
15 g




Postup

  1. 1

    V panvičke alebo v rúre upražíme mandle. V nepriľnavej panvičke rozpustíme cukor a med s 40 ml vody. Keď začne vrieť, pridáme kandizované ovocie a miešame. Odstavíme z ohňa a pridáme múku zmiešanú s korením. Nakoniec pridáme zomleté mandle a zmiešame.

  2. 2

    Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Zmes vtlačíme do formy tak, aby sme zabránili tvoreniu vzduchových bublín. Povrch zasypeme múkou, aby sa nespálil. Pečieme 15 – 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu

stanci11
vyzerá to zaujímavo :),,,bolo by ale možné miesto kandizovaného ovocia použiť normálne sušené?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia