Guláš z kuracích žalúdkov a húb václaviek
Když jsem před pár dny zavařovala václavky do sádla, jedna sklenička mi nechytla, tak jsem...
Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.
Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...
Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia
Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.
Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....
Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny....
Mangové čatní - dip ku grilovačke
Nátierka z manga či chutný dip ku grilovanému mäsku.
Perkelt z kuracích pŕs
V hrnci si rozhorúčime olej, kur. prsia si nakrájame na velké kocky, dáme na olej...
Kapustový koláč či omeleta
Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som...
Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....
Mexická bravčová tortilla
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mletý kmín, koriander, cesnak a bokový...
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).
Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...
Cuketové rezance
Výborná obmena cestovín, v lete, pri diéte, bez lepku, alebo len tak pre...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...
Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...
Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Zo záhrady 2: Plnená cukina
Druhá invázia do záhrady ma presvedčila, že treba sortiment trochu oživiť. V obchode práve vykladali...
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...
Kačacie prsia Rose s karamelizovaným pomarančom
Na tento recept som sa chystala už dávnejšie vždy sa mi videlo spojenie vodnej hydiny a ovocia...
Sulu Köfte na masle
Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)
Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom
Dnes som mala skvelú príležitosť urobiť pekný farebný obed. robila som vykostené morčacie stehno s červeným...