Postup
-
1
Z očistenej,umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na porciu).
- 2
Na masti dozlata opražená,nadrobno nakrájaná očistená cibuľa sa zaprášime mletou červenou paprikou,spení,zalejeme vodou a povaríme. Do základu sa vloží pripravené mäso,krátko podusíme,osolíme,okoreníme, pridáme rajčiakový pretlak,zavaríme a dusíme domäkka pod pokrievkou.Počas dusenia sa mäso premieša a podľa potreby dolejeme vodou.
- 3
Pred do dusením sa pridá nastrúhaný cesnak. Mäkké mäso sa podľa potreby dochutíme soľou,majoránom a krátko podusí. Vhodne prílohy, varené zemiaky,dusená ryža chlieb, rôzne pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu