Guláš z králika

peter64 - fotkapeter64, 8. decembra 2009

Suroviny

1000 g
2 ks
2 PL
1 KL
1 KL
2 PL
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z očistenej,umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na porciu).

  2. 2

    Na masti dozlata opražená,nadrobno nakrájaná očistená cibuľa sa zaprášime mletou červenou paprikou,spení,zalejeme vodou a povaríme. Do základu sa vloží pripravené mäso,krátko podusíme,osolíme,okoreníme, pridáme rajčiakový pretlak,zavaríme a dusíme domäkka pod pokrievkou.Počas dusenia sa mäso premieša a podľa potreby dolejeme vodou.

  3. 3

    Pred do dusením sa pridá nastrúhaný cesnak. Mäkké mäso sa podľa potreby dochutíme soľou,majoránom a krátko podusí. Vhodne prílohy, varené zemiaky,dusená ryža chlieb, rôzne pečivo.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha