Morčacie prsia so šampiňónmi

ivka774 - bez fotkyivka774, 15. júla 2015
Morčacie prsia so šampiňónmi
Foto: ivka774
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
500 g
250 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som si umyla, očistila od nežiadúcich častí , prerezala a naklepala. Z oboch strán som si ich osolila a okorenila.Na masle som si opražila prsia na slabšom ohni do mäkka. Hotové prsia som si odložila na teplý tanier a do tepla s ním.

  2. 2

    Na zvyšku masla som si orestovala šampiňóny, ktoré som si vopred očistila a nakrájala na menšie kocky. Šampiňóny som osolila, prikryla a nechala chvíľu dusiť. Keď boli hotové, odstavila som ich od sporáka a nechala mierne vychladnúť. Potom som k nim pridala kyslú smotanu a dôkladne premiešala. Touto omáčkou som prelievala už hotové morčacie prsia. Podávam k pečeným zemiakom. :)

Diskusia k receptu

evanaaa
@ivka774 , celkom dobre vyzerajúci recept, morčacie prsia nemám (sú trocha drahšie), ale kuracie ano, takže si recept uložím a raz príde na rad. páčia sa mi aj tie pečené zemiačky k tomu, tie si piekla v rúre, alebo na panvici? Ak v rúre, boli povarené, alebo za surova? Pýtam sa, lebo nie vždy sa mi podaria pekne opiecť.
ivka774
Dobrý večer, zemiaky som si predvarila, potom som ich vysypala na vymastený pekáč. Posypala som korením, ktoré však u nas na Sk nie je, kupujem ho na Ukrajine a je na zemiaky, chutí perfektne. A však kým som ho nenašla len som posolila a posypala korením-americké zemiaky a červenou mletou paprikou, zvyknem ešte pokvapkať olejom a potrepať pekáč, aby sa korenie a olej dostali takmer všade. prvých 30 minut pečiem na 180 a potom na zvyšných na 200-250 aby boli chrumkavé. (nemôžem však stale piecť tak dlho zemiaky, mama kričí že ide dlho rúra kedže boli predvarené :D ). ale ak ich ozaj necháte dlhsie su chrumkavé a také mam ja osobne rada ;) ... P.S viem že morčacie prsia su drahe,kupovala som ich tiež ked boli v akcii ;)
evanaaa
@ivka774 , ďakujem, zemiaky aj ja zvyknem posypať červenou paprikou, aj opraženou cibuľkou - tú kupujem, možno poznáš, rascou, a niekedy pridám petržl. vňať alebo pažítku. Na pekáč dávam papier na pečenie, aspoň nemusím z neho zoškrabovať......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia