Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Zemiakovo-cukinový nákyp
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.

Bravčové kotlety s paradajkou a paprikou
Kúpila som kotlety, tak som vymýšľala, ako ich spraviť. Dnes boli v...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Bravčové ragú so smotanovou omáčkou
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, premiešame a vložíme na malé prúžky nakrájané mäso....

Pečený baklažán s hubami
Milé kuchtičky, včera som bola na hubách a na večeru sme si pripravili takúto pochúťku. Dúfam,...

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Šalát s avokádom a kuracím mäsom
Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky...

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Jednoduchá mexická mňamka
Obľubujem recepty, pri ktorých sa dajú ingrediencie použiť za každým inak , prípadne ich vylepšiť...

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Osúchy od susedy
Recept mam od mojej susedy , dcera ich ma velmi rada. Su vyborne, vydrzia v...

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...

Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...

Rýchle knedličky aj pre nešikovných
Ráda odbebírám časopis "Pošli recept" a jednou jsem tam našla tyhle výborné a opravdu rychlé knedlíky, ...

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Bolo do caco - madeirský kváskový chlieb
Lahodný kváskový chlebík s pečenými batatmi, typický pre madeirskú a portugalsú kuchyňu....

Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...

Čokoládové fondue
Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce...

Torta-kávový ježko
táto torta je u nás veľmi obľúbená, pečieme ju na rodinné oslavy, dá sa obmieňať cesto aj...

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Lahodný veľkonočný baranček
Keďže som barančeka len teraz dokončila, nedalo mi a rozhodla som sa aj keď...

Kandizovane pomaranče
Milujem ich kedysi sme ich kupovali z devi no už nemáme taký prístup tak som si zaspomínala...

Domáca panna cotta
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na...

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...