
Medovníčky
Je možné ich urobiť s klasickou polevou, prípadne za horúca máčať do rumu s práškovým cukrom....

Hrušková pena s čokoládou a perníkovými sušienkami bez lepku
Čakáte hostí a nestíhate nič napiecť? Máme pre Vás riešenie....

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...

Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom
Toto je perfektný čokoládový dezert, ktorý môžete servírovať aj po sviatočnom obede či večeri. Je ľahučký vďaka mandliam, ktoré nahrádzajú múku a lahodný po čokoláde....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

Bezlepkový liaty perník
Blížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou
Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu....

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Jablkový krehký koláč
Rýchla príprava, dostupné suroviny... pár argumentov, ktoré mám v kuchyni rada :-)

Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku
Jesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš dnešný recept....

Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Zeleninová polievka s vianočnými ozdobami
Z plátkov očistenej zeleniny vykrojíme formičkami rôzne tvary.

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

Nepečený perníkový želé dezert s hruškami
Použiť sa dajú zostávajúce perníky po sviatkoch... Je nepresladený, osviežujúci a chutí perfektne....

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Jablkový crumble s posýpkou z vianočného pečiva
Máme radi jablkový crumble a v tomto povianočnom čase ešte radšej. Ak nám ostane vianočné pečivo,...

Sadovnícka pečienka
Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....