
Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom
Toto je perfektný čokoládový dezert, ktorý môžete servírovať aj po sviatočnom obede či večeri. Je ľahučký vďaka mandliam, ktoré nahrádzajú múku a lahodný po čokoláde....

Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

Jablkový krehký koláč
Rýchla príprava, dostupné suroviny... pár argumentov, ktoré mám v kuchyni rada :-)

Bezlepkový liaty perník
Blížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku....

Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou
Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu....

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...

Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku
Jesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš dnešný recept....

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Zeleninová polievka s vianočnými ozdobami
Z plátkov očistenej zeleniny vykrojíme formičkami rôzne tvary.

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Jablkový crumble s posýpkou z vianočného pečiva
Máme radi jablkový crumble a v tomto povianočnom čase ešte radšej. Ak nám ostane vianočné pečivo,...

Nepečený perníkový želé dezert s hruškami
Použiť sa dajú zostávajúce perníky po sviatkoch... Je nepresladený, osviežujúci a chutí perfektne....

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

Sadovnícka pečienka
Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....

Kysnuté srdiečko s medom
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a...