recept z knihy Recepty zo života
na 180° °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 5 |
|
| 160 g |
|
| 2 |
|
| 2 KL |
|
| 5 PL horúca |
|
| Plnka: | |
| 5 ks |
|
| 120 g |
|
| 500 g |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| a nastruhana kora z 1 pomaranča |
|
| 400 ml |
|
| 350 g |
|
| 1 |
|
Postup
-
1
Vajcia s kryštálovým a vanilínovým cukrom,5 lyžicami vody a so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a cesto dáme do vymastenej tortovej formy.Pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a odstránime obruč Korpus dvakrát vodorovne prekrojíme.
- 2
Tvaroh, rum, 100 g cukru, portské, pomarančovú kôru a šťavu vymiešame dohladka. Želatínu dáme napučať podľa návodu a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli primiešame 6 lyžíc tvarohovej zmesi,potom spojíme so zvyšným tvarohom. Zmes dáme na 20 minút vychladnúť.Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do tvarohovej zmesi. Plnkou naplníme korpus a spojíme. Krémom natrieme vrch a boky torty.
- 3
Okraj torty ozdobíme odkvapkanými višňami. Tortovú polevu rozpustíme v 4 lyžiciach šťavy z višní a zapracujemedo nej 20 g cukru. Zvyšnú šťavu uvedieme do varu, zahustíme rozpustenou polevou a nalejeme na višne na torte. Pred podávaním dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu