Višňovo-pohánková torta

matulo82 - bez fotkymatulo82, 21. septembra 2011

recept z knihy Recepty zo života

25-30 minút
na 180° °C

Suroviny

200 g
5
160 g
2
2 KL
5 PL horúca
Plnka:
5 ks
120 g
500 g
50 ml
50 ml
 a nastruhana kora z 1 pomaranča
400 ml
350 g
1




Postup

  1. 1

    Vajcia s kryštálovým a vanilínovým cukrom,5 lyžicami vody a so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a cesto dáme do vymastenej tortovej formy.Pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a odstránime obruč Korpus dvakrát vodorovne prekrojíme.

  2. 2

    Tvaroh, rum, 100 g cukru, portské, pomarančovú kôru a šťavu vymiešame dohladka. Želatínu dáme napučať podľa návodu a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli primiešame 6 lyžíc tvarohovej zmesi,potom spojíme so zvyšným tvarohom. Zmes dáme na 20 minút vychladnúť.Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do tvarohovej zmesi. Plnkou naplníme korpus a spojíme. Krémom natrieme vrch a boky torty.

  3. 3

    Okraj torty ozdobíme odkvapkanými višňami. Tortovú polevu rozpustíme v 4 lyžiciach šťavy z višní a zapracujemedo nej 20 g cukru. Zvyšnú šťavu uvedieme do varu, zahustíme rozpustenou polevou a nalejeme na višne na torte. Pred podávaním dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu

jatanika
pohánkovú múku používam, ale nie na pečenie ... nevedela som, že sa to dá ... aký je korpus? nadýchaný?
cinkla
Pohankova muka je vyborna nielen na pecenie ale aj na bezne varenie - napr. na zatrepku. A samozrejme tiez pri celiakii. Netreba sa jej bat, aj ked ma trosku inu chut ako muka psenicna. Je to otazka zvyku.
vieraa
Super,ja som ale ja som upiekla z pohánkovej múky chlebík, ale bohužial mi nevyšiel.O akú pohánkovú múku sa potom jedná? Budem rada , ak by ste mi niekto poradili. Tá moja je tmavšej farby. Vopred ďakujem za poradenstvo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia