Veľkonočné špeciality (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Linecké kraslice

Dezerty

Veľká noc síce aktuálna nie je, no aj napriek tomu sem pridávam tento recept. V...

prazdny

Mäsový chlebík

Hovädzie mäso

Najprv si pripravíme plnku. Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou.

prazdny

Bezlepkové dvojfarebné kocky

Dezerty

Kto by nemal rád kombináciu orechov, džemu a čokolády? S našimi bezlepkovými dvojfarebnými kockami ohúrite každú...

prazdny

Plnené vajíčka so syrom

Bezmäsité jedlá

Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...

prazdny

Vínno-cibuľovinová nátierka Oňóľjuško

Bezmäsité jedlá

Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších,...

prazdny

Farebná veľkonočná nátierka

Bezmäsité jedlá

Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...

prazdny

Veľkonočná štrúdľa

Predjedlá

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.

prazdny

Mazanček bábovička

Dezerty

Tohto roku šla naša najmenšia vnučka prvýkrát so svojím košíčkom svätiť veľkonočné jedlo . Do jej malého...

prazdny

Figúrky

Dezerty

Srdiečka- na valentína Kuriatka, barančeky zajačiky -Pre oblievačov A hviezdičky , stromčeky a podobne na vianoce:):D......

prazdny

Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom

Koláče

Jemný nadýchaný makový korpus a ľahučký tvarohový krém vyšperkovaný sladkým likérom si poľahky upečiete, aj keď...

prazdny

Vajíčková nátierka

Nátierky

Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.

prazdny

Veľkonočné mini Pavlovky

Dezerty

Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.

prazdny

Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčke

Hlavné jedlá

Tento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia...

prazdny

Šunka v aspiku

Bravčové mäso

Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...

prazdny

Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

Dezerty

Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou....

prazdny

Kokosový baranček

Koláče

Zmäknutý tuk, cukor a vajcia vyšľaháme do peny.

prazdny

Veľkonočný mazanec

Koláče

Tento mazanec mám odskúšaný a chutí nám. Skúšala som aj iné recepty, ale vždy sa vrátim...

prazdny

Plnené vajcia s pažítkou

Bezmäsité jedlá

Vrchné časti vajcových škrupiniek odklepneme.

prazdny

Syrové polmesiačiky

Bezmäsité jedlá

Toto je veľmi rýchly a jednoduchý recept. Robievam ho na Veľkú noc. Na vykrajovanie je...

prazdny

Nepravá husacia pečeň

Bravčové mäso

Pečeň umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vajcia...

prazdny

Bezlepkové judáše z kysnutého cesta

Koláče

Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....

prazdny

Orechový baranček z treného cesta

Koláče

Orechový baranček z treného cesta.

prazdny

Dusené jahňacie kolienko so saturejkou

Hlavné jedlá

Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.

prazdny

Údená polievka s vajcom

Večera

Z vývaru uzeného, který máme všichni, kdo děláme velikonoční nádivku, je taková polívka trešničkou...

prazdny

Bezlepková veľkonočná nádievka

Večera

Či už na Veľkú noc alebo k nedeľnému obedu, nádievka je skvelou prílohou a my Vám...

prazdny

Syrová nátierka s vajcom a mäsom

Nátierky

Údené mäso dáme do vriacej vody a uvaríme domäkka. Vajcia uvaríme natvrdo.

prazdny

Jahňacina so špenátom

Hlavné jedlá

Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

prazdny

Zliepané kvetinky

Koláče

Rýchle a dobré ... Mňamky :)))

prazdny

Pestrofarebné veľkonočné medovníčky

Dezerty

Sladké maľované vajíčka, zajačiky, motýle budú krásnou ozdobou vášho sviatočného stola.

prazdny

Veľkonočné praclíky

Bezmäsité jedlá

Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, ...

prazdny

Opitý Izidor bez lepku

Dezerty

Bielky vyšľaháme so štipkou soli.