Hus plnená zemiakmi

timothy - fotkatimothy, 26. augusta 2013

Suroviny

250 g
 na podliatie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupe a po uvarení ich ošúpeme. Ráno zemiaky pokrájame na malé kocky, na drobné kocky pokrájame aj umyté bravčové mäso, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Cibuľu upražíme na masti, pridáme bravčové mäso, pomrvený majorán, trochu mletého korenia a soľ, všetko premiešame, sparíme a zmiešame s pokrájanými zemiakmi. Zemiakovo-bravčovou zmesou naplníme hus a otvor zašijeme. Hus položíme na pekáč, podlejeme vodou pečieme v rúre-najprv pomaly a potom prudko zapečieme. Počas pečenia polievame výpekom. Po upečení vyberieme z husi zemiakovo-bravčovú zmes, naservírujeme ju na jednu misu a na druhú pouklaáme rozporciovanú pečenú hus.

Diskusia k receptu

neposed
si sikovny, klobuk dole, pacia sa mi Tvoje recepty
monniee
@Timothy a kedy pridáš niečo, čo si aj reálne uvaril, upiekol a hlavne NAFOTIL sám a NIE Z KUCHÁRSKEJ KNIHY?