Grilážové obdĺžniky

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 konzerva
1 balík
250 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Plnka: cukor roztopíme na miernom plameni a necháme ho skaramelizovať. Postupne a pomaly pridáme rastlinný tuk, pokiaľ sa neroztopí, a kondenzované mlieko. Nakoniec pridáme posekané orechy, ktoré rozdrvíme na malé kúsky valčekom na cesto.

  2. 2

    Plnku natierame na tortové oplátky (minimálne 3 plátky spolu). Zaťažíme ich, aby sa nám zlepili a necháme ich stuhnúť minimálne 8 hodín.

  3. 3

    Napokon ich narežeme na obdĺžniky a obaľujeme podľa fantázie do roztopenej čokolády alebo ich čokoládou pofŕkame.

Diskusia k receptu

Vymazať
laurisia
Ja pridávam po skaramelizovaní najskôr kondenzované mlieko (dám ho tam naraz) - keď sa rozpustí na kašu, potom pridám tuk (dávam Heru) a varím na miernom plameni 7-8 minút. Odstavím a až po chvíľke, keď začne hustnúť natriem na oplátky. Dávam len jednu naspodok a jednu navrch.
Vymazať
marienka44
@Redakcia ,ja mam napisaný podobny recept od krstnej mamy, ale odchylka je v mnozstve tuku. Ja mam v recepte len 1/8 kg masla, co je , myslím si, 125 g masla. Robím chybu, ked dávam tak málo tuku? Dá sa to aj tak rozotierat / s menej tuku/ a naplnila som 2xpo 5 oblatiek.
Vo Vasom recepte je napisane 3 PL oleja, ale v texte sa uz nespomína olej. Naco je tam napisany?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia