Foto: herarecepty
Komerčný recept
porcií
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
113 g |
|
130 g |
|
3 ks |
|
60 ml |
|
195 g |
|
štipka |
|
1,5 ČL |
|
1 ks na ckôru (nemusí byť) |
|
100 g (min. 70% kakaa) |
|
Krém: | |
250 g |
|
190 g |
|
50 ml |
|
3 ČL |
|
75 g |
|
30 ml |
|
Dekorácie: | |
|
Postup
-
1
Postup: Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia.
- 2
Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Potom do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín vrátane citrónovej kôry a nastrúhanej čokolády.
- 3
Dôkladne všetko prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
- 4
Postup krém: Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
- 5
Pridáme ešte citrónovú šťavu. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Necháme vychladnúť a potom zamiešame do krému.
- 6
Necháme chvíľu chladiť v chladničke a môžeme zdobiť. Týmto krémom potrieme povrch cupcakes.
- 7
Lízanky pripravíme tak, že si marshmallow rozkrájame na plátky. Do nich zapichneme špajle alebo špáradlo a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 8
Môžeme si rozohriať bielu a tmavú čokoládu, rôzne nimi plátky dozdobiť. Ďalej môžeme ich povrch potrieť čokoládou a posypať ich cukrárskymi dekoráciami atď.
- 9
Takto pripravené lízanky nakoniec zapichneme do cupcakes.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu