Veľkonočné cupcakes s lízankami

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 4. marca 2015

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
113 g
130 g
3 ks
60 ml
195 g
 štipka
1,5 ČL
1 ks na ckôru (nemusí byť)
100 g (min. 70% kakaa)
Krém:
250 g
190 g
50 ml
3 ČL
75 g
30 ml
Dekorácie:




Postup

  1. 1

    Postup: Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia.

  2. 2

    Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Potom do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín vrátane citrónovej kôry a nastrúhanej čokolády.

  3. 3

    Dôkladne všetko prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.

  4. 4

    Postup krém: Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.

  5. 5

    Pridáme ešte citrónovú šťavu. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Necháme vychladnúť a potom zamiešame do krému.

  6. 6

    Necháme chvíľu chladiť v chladničke a môžeme zdobiť. Týmto krémom potrieme povrch cupcakes.

  7. 7

    Lízanky pripravíme tak, že si marshmallow rozkrájame na plátky. Do nich zapichneme špajle alebo špáradlo a zdobíme podľa vlastnej fantázie.

  8. 8

    Môžeme si rozohriať bielu a tmavú čokoládu, rôzne nimi plátky dozdobiť. Ďalej môžeme ich povrch potrieť čokoládou a posypať ich cukrárskymi dekoráciami atď.

  9. 9

    Takto pripravené lízanky nakoniec zapichneme do cupcakes.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia