
Moja veľkonočná briošková paska
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to...

Šúľance v orechoch a sušenom ovocí
Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré...

Valentínske srdiečka
Valentínske srdiečka pečiem väčšinou na sviatok Valentína, ale aj inokedy sú naozaj dobré a je to...

Bezlepkový cibuľkový koláč
Aj keď žijete bez lepku, nemusíte si odriekať kulinárske dobroty, ako je napríklad slaný francúzsky...

Grilovaný camembert a údený ovčí syr
Viem, že už je po grilovačke ale aj teraz sa dá grilovať na panvici.

Taftely v paradajkovej omáčke
Mäso zomelieme, pridáme strúhanku, mlieko, vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a...

Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...

Banánovo - čokoládová bábovka s avokádom
Múku, kypriaci prášok, soľ, vanilku, cukor a kakao premiešame.

Banánové palacinky - lievance
Hľadala som alternatívu ako si urobiť zdravé palacinky ale nenašla som nič čo mi vyhovuje tak som...

Rizoto s cuketou a hubami
Tento rok mám veľa cukiet, tak rozmýšľam čo s ňou. A rizoto mám rada.

Zeleninové hranolčeky so sladkým cibuľovým dipom
Deti sú na prázdninách a ja sa musím zamestnávať, nech mi nie je smutno. Tak...

Párkové kvietočky
Moje deti si robievali párok v rohlíku. Rozrezali rohlík, natreli horčicou a kečupom, hodili...

Bravčové mäso a hruškovou omáčkou
Tento recept sa mnohým môže zdať veľmi netradičný a príliš experimentálny , no každý kto ho...

Pikantné pagáčiky s oškvarkovou nátierkou
Robila som oškvarkovú pomazánku s pikantnou paprikovou pastou a akosi jej bolo veľa. Tak som si...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

Jahodový krémeš
Jahodová sezońa je fantastická , záhrada rozvoňaná jahodami, vstúpite na záhon a očarí vás rubínová krása plodov...

Domáce tahini (vegan)
Tahini Tahini (známá také jako tehina) je mírně ředěná sezamová pasta vyrobená z drcených sezamových semínek a mořské...

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...

Gule zo syra ricotta
Ricottu zmiešame s obidvomi cukrami tak, aby sa cukor úplne rozpustil. Vytvarujeme gule, ktoré...

Sójové plátky so špenátom a bešamelovými zemiakmi
Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme špenát...

Grilovaný rumpsteak s rozmarínovým rizotom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme rozmarín, ryžu a restujeme...

Celozrnné medovníky
Všetky suroviny a tri žĺtky som dobre zmiešala a cesto som nechala na 5dní oddychovať v chladničke....

Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...

Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...

Rebarbora s mrveničkou
Rebarborovu sezonu treba vyuzit. Tentokrat som robila ako dezert s mrvenickou. Vanilka tomu dodava...

Kakaovo-kokosový chia puding s kivi-pomarančovým želé
Myslím, že aj na Slovensku sú už chia semienka všeobecne známe a obľúbené. Tak sa...