Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky fotorecept
Foto: smile11997
Tento recept je bez váženia a obsahuje malý trik na to, aby bolo cesto dokonale vláčne. Pozn.: moja šálka má 250 ml.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
1 kocka |
|
2 ks |
|
1/3 šálky |
|
1 ČL |
|
4 šálky |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1/3 šálky |
|
3/4 šálky |
|
2 PL |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
Poleva: | |
1 šálka (130g) |
|
1 ČL |
|
1/4 šálky |
|
štipka |
|
2 šálky |
|
Postup
-
1
Do väčšej misky nalejte teplé mlieko, pridajte kryštálový cukor a zamiešajte. Potom pridajte rozmrvené droždie a premiešajte. Zmes nechajte 10 minút predkysnúť.
-
2
Pridajte vajcia, rozpustené maslo a soľ a všetko poriadne vyšľahajte.
-
3
Postupne pridávajte múku. Keď sa cesto začne formovať, vyberte ho z misky a položte ho na pomúčenú pracovnú dosku. Mieste ho pokiaľ nebude jemné (ak sa cesto lepí, pridajte kúsok múky).
-
4
Cesto dajte do misky a prikryte ho utierkou. Dajte ho kysnúť na teplé miesto (ja ho dávam do rúry na najmenší stupeň čo je asi 45°C) na 60 minút.
-
5
Kým čakáte, pripravte si plnku. V miske zmiešajte cukor so škoricou. Ak máte veľké kúsky marshmallow, rozkrojte ich na polovicu, aby sa dostali všade. Pokiaľ máte celú čokoládu, nakrájajte aj tú. Predhrejte si rúru na 180°C.
-
6
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte na obdĺžnik.
-
7
Potrite ho zmäknutým maslom a posypte ho škoricovou zmesou.
-
8
Cesto rovnomerne posypte čokoládou a marshmallow.
-
9
Jemne ho zrolujte a kraje popritláčajte. Ostrým nožom ho rozdeľte na polovicu a potom každú polovicu opäť na polovicu atď.
-
10
Rolky ukladajte do vymasteného pekáča tesne vedľa seba. Ideálne je, keď na pekáči nezostane voľné miesto ( mne to teraz nevyšlo :) ). Prikryte utierkou a nechajte podkysnúť asi 15 minút. Potom ich dajte do predhriatej rúry na 10 minút. !A tu je ten trik!: vyberte ich a polejte ich smotanou na šľahanie. Dajte ich späť do rúry a pečte kým nebudú zlatohnedé (okolo 15-20 minút).
-
11
Kým sa rolky pečú, pripravte si polevu. Zmiešajte mascarpone, vanilkovú esenciu a mlieko. Postupne pridávajte práškový cukor.
-
12
Na teplé rolky natrite polevu a pred podávaním ich nechajte vychladnúť.
-
13
Dobrú chuť.
čítaj pozorne 10.krok..je to tam napísané..:-)