Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky fotorecept

smile11997 - fotkasmile11997, 15. júna 2016

Tento recept je bez váženia a obsahuje malý trik na to, aby bolo cesto dokonale vláčne. Pozn.: moja šálka má 250 ml.

18
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 šálka
1/2 šálky
1 kocka
2 ks
1/3 šálky
1 ČL
4 šálky
1 ks
Plnka:
1/3 šálky
3/4 šálky
2 PL
1 šálka
2 šálky
Poleva:
1 šálka (130g)
1 ČL
1/4 šálky
 štipka
2 šálky




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky nalejte teplé mlieko, pridajte kryštálový cukor a zamiešajte. Potom pridajte rozmrvené droždie a premiešajte. Zmes nechajte 10 minút predkysnúť.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridajte vajcia, rozpustené maslo a soľ a všetko poriadne vyšľahajte.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávajte múku. Keď sa cesto začne formovať, vyberte ho z misky a položte ho na pomúčenú pracovnú dosku. Mieste ho pokiaľ nebude jemné (ak sa cesto lepí, pridajte kúsok múky).

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto dajte do misky a prikryte ho utierkou. Dajte ho kysnúť na teplé miesto (ja ho dávam do rúry na najmenší stupeň čo je asi 45°C) na 60 minút.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým čakáte, pripravte si plnku. V miske zmiešajte cukor so škoricou. Ak máte veľké kúsky marshmallow, rozkrojte ich na polovicu, aby sa dostali všade. Pokiaľ máte celú čokoládu, nakrájajte aj tú. Predhrejte si rúru na 180°C.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte na obdĺžnik.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrite ho zmäknutým maslom a posypte ho škoricovou zmesou.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto rovnomerne posypte čokoládou a marshmallow.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jemne ho zrolujte a kraje popritláčajte. Ostrým nožom ho rozdeľte na polovicu a potom každú polovicu opäť na polovicu atď.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rolky ukladajte do vymasteného pekáča tesne vedľa seba. Ideálne je, keď na pekáči nezostane voľné miesto ( mne to teraz nevyšlo :) ). Prikryte utierkou a nechajte podkysnúť asi 15 minút. Potom ich dajte do predhriatej rúry na 10 minút. !A tu je ten trik!: vyberte ich a polejte ich smotanou na šľahanie. Dajte ich späť do rúry a pečte kým nebudú zlatohnedé (okolo 15-20 minút).

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Kým sa rolky pečú, pripravte si polevu. Zmiešajte mascarpone, vanilkovú esenciu a mlieko. Postupne pridávajte práškový cukor.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na teplé rolky natrite polevu a pred podávaním ich nechajte vychladnúť.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Dobrú chuť.

    Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto sa mi aj celkom páči, len by mi to niekto mohol ponúknuť, robiť to nebudem, ale dala by som si ten kúsok čo tam je.
frona
No a ten trik je čo? Neprezradila si.....
luss44
tak toto by som rada ochutnala, penové cukríky ako plnka...to nepoznám. Poleva sa mi páči, ja osie hniezda pred dopečením polievam osladeným horúcim mliekom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia