Snehové pyšteky

Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Snehové pyšteky
Foto: Ivan Majerský
10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 95 °C

Suroviny

3 ks
175 g




Postup

  1. 1

    Bielky šľaháme do polotuha a pomaly pridávame cukor, až sa vytvorí tuhý sneh, ktorým naplníme vrecko s trubičkou.

  2. 2

    Sneh nastriekame na papier do rôznych tvarov a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 95°C asi 45 minút tak, aby zostali biele.

  3. 3

    Dosušíme vo vypnutej rúre. Po vychladnutí stiahneme z papiera.

Diskusia k receptu

tothka
Paráda, oceňujem to sušenie, sú tak nádherne biele
medulienka122
aj mňa by zaujímali tie hríbiky, ale som si všimla, že naše otázky ostanú nepovšimnuté:-((
joe22
som velmi stastny ze sa vam podarilo ale mi uz 6 dni skusame a vyzera to jak zubna pasta! a len sa to rozlieva na pekaci
co robime zle? uz sme znicili 12 vajec a mame tie zltky v chadnicke na vystavu
joe
honestka
@joe22 : pravdepodobne mas velmi riedky sneh. nie vzdy je recept presny pri bielkach a cukre, lebo vajicka su roznej kvality a velkosti, len si pridavaj do bielok tolko cukru, aby ti zostal ozaj husty.

oproti tomuto receptu "na surovo" si ho teda urob starou metodou a dobre vyslahaj nad parou aby ti bol dobre prehriaty.
daj do vrecuska alebo ziplock sacku, a striekaj na peciaci papier alebo podlozku zo silikonu a usus pomaly v rure.

Najdes tu vela rad ako postupovat pri peceni snehovych pusiniek. nech sa ti podaria!
a z bielok urob RAKVICKY plnene slahackou. nepotrebujes plechove formicky, ja roky peciem v paierovych alebo aluminiovych kosickoch.
marti89
Tie hribiky dievčata sa daju urobiť hladkou špičkou ktorou sa zdobia torty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia