Snehové pyšteky
Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Foto: Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 95 °C
na 95 °C
Postup
-
1
Bielky šľaháme do polotuha a pomaly pridávame cukor, až sa vytvorí tuhý sneh, ktorým naplníme vrecko s trubičkou.
- 2
Sneh nastriekame na papier do rôznych tvarov a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 95°C asi 45 minút tak, aby zostali biele.
- 3
Dosušíme vo vypnutej rúre. Po vychladnutí stiahneme z papiera.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
co robime zle? uz sme znicili 12 vajec a mame tie zltky v chadnicke na vystavu
joe
oproti tomuto receptu "na surovo" si ho teda urob starou metodou a dobre vyslahaj nad parou aby ti bol dobre prehriaty.
daj do vrecuska alebo ziplock sacku, a striekaj na peciaci papier alebo podlozku zo silikonu a usus pomaly v rure.
Najdes tu vela rad ako postupovat pri peceni snehovych pusiniek. nech sa ti podaria!
a z bielok urob RAKVICKY plnene slahackou. nepotrebujes plechove formicky, ja roky peciem v paierovych alebo aluminiovych kosickoch.