Foto: garanco
Tento recept je môj originálny recept, vymyslela som ho pre moje vnučky, aby spapali aj to, čo ich oku nechutí - strukoviny, zeleninu, cesnak. Zobraziť celý popisTento recept je môj originálny recept, vymyslela som ho pre moje vnučky, aby spapali aj to, čo ich oku nechutí - strukoviny, zeleninu, cesnak. Ak polievku v závere dochutíme "vôňou mäsa", spapajú ju aj staršie deti.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 väčší, |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
(podľa chuti) |
|
(podľa chuti) |
|
podľa potreby |
|
Na dochutenie: | |
na kocky nakrájaná , alebo klobáska, opečená |
|
Postup
-
1
Hrach preberieme, umyjeme a večer ho namočíme asi do 1 l vody. Na druhý pridáme očistený pokrájaný paštrnák a spolu uvaríme v tlakovom hrnci domäkka asi 10minút (od chvíle, keď začne unikať para), potom zmes rozmixujeme.
-
2
Z oleja a múky urobíme zápražku, pridáme prelisovaný cesnak, krátko ho opražíme, zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, krátko povaríme.
-
3
Prilejeme rozmixovanú hmotu, osolíme, okoreníme majoránom a povaríme 5 -10 min.
-
4
Keď čakajú veľmi hladné detičky, podávame im polievku s lupienkami /kukuričnými. Tým starším - dospelým - pridáme mleté biele korenie a dochutíme orestovanou slaninou, alebo klobásou.
Diskusia k receptu