Čučoriedková torta

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Čučoriedková torta
Foto: Robert Hüttner
14 ks
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
160 g
125 g
320 g
3 ks
50 ml
 štipka
Plnka:
1 kg alebo mrazené
1,25 l
160 g
3 bal.
Vrch torty:
90 g
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: maslo, práškový cukor, hladkú múku, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame a dobre vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, okraje ktorej vyložíme zvyšným cestom.

  2. 2

    Plnka: Čučoriedky dáme variť do vody s cukrom, krátko necháme prevrieť, precedíme. Do vriacej šťavy z čučoriedok pridáme vanilkový puding a uvaríme ho. Do pudingovej zmesi pridáme čučoriedky a plnku vylejeme na pripravené cesto do formy a dáme piecť na 30 minút.

  3. 3

    Medzitým vymiešame tri žĺtky s kryštálovým cukrom, kyslou pochúťkovou smotanou a do tejto zmesi vmiešame vyšľahaný sneh z troch vajec. Zmes vylejeme na predpečenú tortu a dáme opäť piecť na ďalších 20 minút. Po upečení je potrebné jeden deň alebo noc tortu nechať dobre vychladiť. Servírujeme ju so šľahačkou, s čerstvými čučoriedkami ako ozdobou a medovkou.

Diskusia k receptu

jozka2
tak toto mily pane nevyzera zle a borovky su k mani,len to zrealizovat k vyskusani.
jozka2
uz som kupila aj borovky, ide sa na to, dam vediet ako chutnalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia