Čučoriedková torta
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
160 g |
|
125 g |
|
320 g |
|
3 ks |
|
50 ml |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 kg alebo mrazené |
|
1,25 l |
|
160 g |
|
3 bal. |
|
Vrch torty: | |
90 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: maslo, práškový cukor, hladkú múku, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame a dobre vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, okraje ktorej vyložíme zvyšným cestom.
- 2
Plnka: Čučoriedky dáme variť do vody s cukrom, krátko necháme prevrieť, precedíme. Do vriacej šťavy z čučoriedok pridáme vanilkový puding a uvaríme ho. Do pudingovej zmesi pridáme čučoriedky a plnku vylejeme na pripravené cesto do formy a dáme piecť na 30 minút.
- 3
Medzitým vymiešame tri žĺtky s kryštálovým cukrom, kyslou pochúťkovou smotanou a do tejto zmesi vmiešame vyšľahaný sneh z troch vajec. Zmes vylejeme na predpečenú tortu a dáme opäť piecť na ďalších 20 minút. Po upečení je potrebné jeden deň alebo noc tortu nechať dobre vychladiť. Servírujeme ju so šľahačkou, s čerstvými čučoriedkami ako ozdobou a medovkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu