Zapečená cuketa s rajčinami a mozzarellou

erinkaperinka - fotkaerinkaperinka, 2. novembra 2012

Som s bratom sama doma takže na mňa pripadlo robenie obeda. Som vegetariánka a on miluje mäso. Bolo to ťažké presviedčanie ale nakoniec pristúpil Zobraziť celý popisSom s bratom sama doma takže na mňa pripadlo robenie obeda. Som vegetariánka a on miluje mäso. Bolo to ťažké presviedčanie ale nakoniec pristúpil lebo vedel že inak by nemal nič :D. Boli sme potom tak hladní že som zabudla aj fotiť tak je len taká škaredá fotka zvyškov O:) za čo sa vopred ospravedlňujem....ae výborné to bolo musím sa pochváliť ! :D

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks menšia
4 ks
2 ks
1 ks
2  strúčiky




Postup

  1. 1

    Umyjeme a nakrájame si rajčiny,cukety a mozzarely na kolieska. Robila som to v remoske. Naliala som do nej približne dve polievkové lyžice olivového oleja. Závisí od veľkosti a šak viete.

  2. 2

    Dala som najprv vrstvu cukety. Tú som aj posolila. Potom som sa vykašlala na vrstvy a nahádzala som tak rajčiny aj mozzarelu. Pohrkala som s tým.(veľmi spešl kulinársky výraz viem). Cesnak som si rozpučila a nakrájala nadrobno a prisypala som to k zeleninke.

  3. 3

    Do smotany som dala dve lyžičky vegety a zaliala tým zeleninu. Nakoniec som to posypala mrazenou bazalkou. Bohužiaľ čerstvá mi už odišla...preto musela byť mrazená. Nakoniec som to ešte posolila...v tomto som inak strašná vôbec to neviem odhadnúť a strašne sa bojím že presolím čo sa dá. Dopadlo to tak že sme si to ešte na tanieroch solili :D

  4. 4

    Keď už sa zeleninka zapeká takých štyridsať osem celá deväť desatín minúty môžeme si chystať prílohu. Zoberieme hádam akékoľvek pečivo potrieme tenkou vrstvou masla pretlačíme naň cesnak a posypeme bylinkovou soľou. Dáme zapiecť do trúby. Tak plus mínus do chrumkava. Potom už stačí len silno fúkať aby sa nepopálil jazyk ! :)

    Zapečená cuketa s rajčinami a mozzarellou - obrázok 4
  5. 5

    Tu už si môj spokojný braček papká dezertík... metrový koláč. Ale to už je maminkina práca :D..

    Zapečená cuketa s rajčinami a mozzarellou - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
jednoduché, ale milé ... Len mi je ľúto tvojho mäsožravého bračeka, ešteže ho zachránil maminkin metráč :-) :-)
katka78
Tuším máme v týchto dňoch podobné chute :-) Predtým jahňa, teraz cuketa. U nás tiež veľmi jednoduchá a pomerne rýchla parmigiana.



Tak najbližšie aj u vás špargľa, right? ;-)
eraserhead
no, zelenú špargľu som si kúpil včera a mám v pláne takú fúziu s cukinou, len si musím premyslieť vizuál
tiginko
hej @katka Katuška, to červené je čo? Sušené paradajky? Či? Lebo pekná a lákavá kompozícia...
katka78
@eraserhead :-))) Inak znie to dobre, snáď bude aj recept.
@tiginko ďakujem, je to obyčajný hustejší paradajkový pretlak, ale nápad so sušenými paradajkami môže byť tiež fajn :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia