Zapečená cuketa s rajčinami a mozzarellou
Foto: erinkaperinka
Som s bratom sama doma takže na mňa pripadlo robenie obeda. Som vegetariánka a on miluje mäso. Bolo to ťažké presviedčanie ale nakoniec pristúpil Zobraziť celý popisSom s bratom sama doma takže na mňa pripadlo robenie obeda. Som vegetariánka a on miluje mäso. Bolo to ťažké presviedčanie ale nakoniec pristúpil lebo vedel že inak by nemal nič :D. Boli sme potom tak hladní že som zabudla aj fotiť tak je len taká škaredá fotka zvyškov O:) za čo sa vopred ospravedlňujem....ae výborné to bolo musím sa pochváliť ! :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyjeme a nakrájame si rajčiny,cukety a mozzarely na kolieska. Robila som to v remoske. Naliala som do nej približne dve polievkové lyžice olivového oleja. Závisí od veľkosti a šak viete.
- 2
Dala som najprv vrstvu cukety. Tú som aj posolila. Potom som sa vykašlala na vrstvy a nahádzala som tak rajčiny aj mozzarelu. Pohrkala som s tým.(veľmi spešl kulinársky výraz viem). Cesnak som si rozpučila a nakrájala nadrobno a prisypala som to k zeleninke.
- 3
Do smotany som dala dve lyžičky vegety a zaliala tým zeleninu. Nakoniec som to posypala mrazenou bazalkou. Bohužiaľ čerstvá mi už odišla...preto musela byť mrazená. Nakoniec som to ešte posolila...v tomto som inak strašná vôbec to neviem odhadnúť a strašne sa bojím že presolím čo sa dá. Dopadlo to tak že sme si to ešte na tanieroch solili :D
- 4
Keď už sa zeleninka zapeká takých štyridsať osem celá deväť desatín minúty môžeme si chystať prílohu. Zoberieme hádam akékoľvek pečivo potrieme tenkou vrstvou masla pretlačíme naň cesnak a posypeme bylinkovou soľou. Dáme zapiecť do trúby. Tak plus mínus do chrumkava. Potom už stačí len silno fúkať aby sa nepopálil jazyk ! :)
- 5
Tu už si môj spokojný braček papká dezertík... metrový koláč. Ale to už je maminkina práca :D..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
goo.gl/V8ACAX...
Tak najbližšie aj u vás špargľa, right? ;-)
@tiginko ďakujem, je to obyčajný hustejší paradajkový pretlak, ale nápad so sušenými paradajkami môže byť tiež fajn :-)