Foto: ingova
Je osviežujúci, bez masla a nie veľmi sladký proste vynikajúci. Skúste neoľutujete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1,5 dl |
|
6 PL |
|
10 PL |
|
3 PL |
|
10 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Poleva: | |
1,3 litra |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 flaša |
|
Krém: | |
1 ks |
|
500 mg |
|
1 ks |
|
250 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s polovicou cukru do peny, pridáme mlieko a olej a ešte chvíľu šľaháme na hustú penu. Z bielkov a zvyšného cukru urobíme sneh a žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a zmiešame. Pridáme preosiatu múku, PDP, kakao a urobíme cesto. Nalejeme na vymastený plech a pečieme pri 180°C.
- 2
Na krém vyšlaháme šlahačku so stužovačom, pridáme smotanu, tvaroh a cukor. Dobre premiešame.
- 3
Vodu, šťavu z kompóta, puding a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť.Stále miešame aby sa neurobila kôrka.
- 4
Na cesto nalejeme krém, na to naukladáme marhuľový kompót, môžme pridať aj napr. banány, zalejeme opatrne vlažným pudingom, jato robím veľkou lyžicou dáme do chladničky ztuhnúť. Opatrne režeme aby sme nestiahli dole puding.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vizeraju velmi dobre a určiťe tak aj chuťia
pridane do kk
Ps: nič sa nebojťe som si ista že ta mala
chibička vašu uchvatnu pracu nezničili
s pozdravom
Victoria