
Leche frita-vyprážané mlieko
Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku. Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych...

Pagáče starej mamy
Múku rozmrvíme s masťou, aby spolu držala, potom pridáme smotanu, mlieko a soľ.

Varená plnka jednoduchá
Ide veľká noc a bez plnky si to neviem predstaviť sýty pečený variant mám zakázaný tak vám...

Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...

Zemiaky zapečené s hlivou a brokolicou
Je to trochu vylepšený môj recept, s hlivou to bolo ešte lepšie

Vývar z teľacích kostí
Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...

Uhorská pečienka
Tento recept som objavil, keď sme robili poriadok vecami po starých rodičoch. Je to jednoduchý...

Biela ryba s kuskusom
Komerčný recept<br />Pripravte bielu rybu veľmi zaujímavým a moderným spôsobom v kombinácii s kuskusom, zeleninou a...

Zelenina na lodičke
Toto vlastne ani nie je recept. Je to len nápad ako podať hlavné jedlo na jednom...

Skvelá krupicová pena
Dnes, keď som sa trošku nudila, hrabala som sa v mamininých starých receptoch. Našla...

Pšenovník so sezónnym ovocím
inšpiráciou mi bola čistinka, konkrétne týmto receptom http://www. tana-catering. blogspot. cz/2013/05/zdravy-psenovnik. html za čo jej ďakujem

Kysnutý (takmer úplne) celozrnný koláč
Kysnutý koláč väčšinou robíme z bielej múky. Ja som len nedávno začala nahrádzať bielu múku špaldovou,...

Teplý karfiolový tatarák
Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto...

Syrové slimáky
Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť...

Vysmážaný syr
Klasické jedlo našej mladosti. Jedlo, ktorým deti nikdy nepohrdnú, a ku ktorému sa...

Pletený koláč
Tento koláč už ani nepamätám odkiaľ ho mám, ale mám ho už dávno, aspoň 10 rokov. Robím...

Moje prvé guľky z burizónov
Včera som robila Dobošový jednoduchý rez a zostala mi polovica salka, alebo skôr nik ho neobjavil......

Varené vajíčka s avokádom
Dnes ráno som prvý krát skúšala uvariť poached eggs a podarilo sa mi to úplne perfektne takže...

Slaný hokkaido koláč
Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame na štvrťky a pečieme na 180 stupňov pokiaľ nie je mäkká...

Šalátik z čínskej kapusty
tento šalát je vhodná príloha k rôznym druhom mäsa, ale chutí aj s opečenými toustami.

Božična potica - slovinska tradicionalna
Nedavno som uverejnila clanok v Magazine o Slovinskej kuchyni. A teraz Vam uverejnim recept na Poticu,...

Párty tanier
Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto...

Špaldové tortilly s medvedím cesnakom
Tortilly, či chlebové placky :-) Pre zmenu z mixu špaldovej a kukuričnej múky s príchuťou medvedieho...

Špenátové pelmene s mletým mäsom
Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením...

Jablkový mrveničkový koláčik
Na tomto koláčiku je zaujimé to že su to len jablčka a mrvenička žiadne cesto... je to...

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...

Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)
Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...