Foto: akeber
U nás zbožňované , vďaka tvarohu v ceste sú i po niekoľkých dňoch mäkké .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do múky vsypeme droždie pridáme tvaroh.
-
2
Pridáme cukor,soľ.
-
3
Zalejeme letným mliekom.
-
4
Vypracujeme cesto ktoré dáme kysnúť na teplé miesto .
-
5
Pokiaľ nám cesto vykysne opražíme si strúhanku na sucho na panvici .
-
6
Vykysnuté cesto si rozvaľkáme .
-
8
Pokrájame približne na rovnaké kocky.
-
9
Do nich zapracujeme pokrájané broskyne.
-
11
Vytvoríme guľky ktoré ponecháme ešte pokysnúť tak 10 -15 min.
-
12
A šup do hrnca do vriacej a posolenej vody. Varíme 5 až 7 min.
-
13
Po troch min. ich otočíme .
-
14
Sitkom vyberieme z hrnca dáme do misky . Posypeme kryštál. cukrom a polejeme trošku maslom.
-
15
Posypeme opraženou strúhankou a pokvapkáme maslom . Dobrú chuť !
Diskusia k receptu