Kačacie prsia so zemiakovou knedľou
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 28. decembra 2017
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 28. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na kačacích prsiach narežeme kožu na „mriežku“ a položíme na studenú panvicu kožou dole tak, aby sa koža pekne vypiekla. Opečieme aj z druhej strany, dáme na dopečenie do rúry zohriatej na 180 °C na 10 – 12 minút a necháme ešte pár minút odležať.
- 2
Na omáčku dáme pomaly zredukovať hroznový mušt na sirupovú konzistenciu a pridáme demi glace. Dokončíme pridaním kúska studeného masla za stáleho miešania.
- 3
Nastrúhané uvarené zemiaky zmiešame s vajíčkami, múkou a s trochou soli a vypracujeme cesto. Nastrúhané zemiaky je lepšie nechať odstáť cez noc v chladničke. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké šúľance, ktoré zabalíme do fólie a varíme vo vriacej vode 25 – 30 minút.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu