Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia so zemiakovou knedľou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 28. decembra 2017
Kačacie prsia so zemiakovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
200 ml
1 PL (základná hnedá omáčka)
1 kg
400 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na kačacích prsiach narežeme kožu na „mriežku“ a položíme na studenú panvicu kožou dole tak, aby sa koža pekne vypiekla. Opečieme aj z druhej strany, dáme na dopečenie do rúry zohriatej na 180 °C na 10 – 12 minút a necháme ešte pár minút odležať.

  2. 2

    Na omáčku dáme pomaly zredukovať hroznový mušt na sirupovú konzistenciu a pridáme demi glace. Dokončíme pridaním kúska studeného masla za stáleho miešania.

  3. 3

    Nastrúhané uvarené zemiaky zmiešame s vajíčkami, múkou a s trochou soli a vypracujeme cesto. Nastrúhané zemiaky je lepšie nechať odstáť cez noc v chladničke. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké šúľance, ktoré zabalíme do fólie a varíme vo vriacej vode 25 – 30 minút.

Diskusia k receptu

dogagador
Zaujala ma zamiakova knedla, vyskusam. Cele to vyzera pekne a chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia