Bezlepkové slané krekry
Bezlepkové slané krekry

Slané bezlepkové krekry

novalim - fotkanovalim, 14. februára 2018. Komerčný recept.
Slané bezlepkové krekry
Foto: novalim

Máte chuť na niečo dobré, slané, chrumkavé? Niečo, čo si človek rád “zazobká” počas pozerania športu alebo obľúbeného filmu? Vyskúšajte náš super jednoduchý recept Zobraziť celý popisMáte chuť na niečo dobré, slané, chrumkavé? Niečo, čo si človek rád “zazobká” počas pozerania športu alebo obľúbeného filmu? Vyskúšajte náš super jednoduchý recept na domáce slané bezlepkové krekry, upečené z našej múky Promix UNI. Stavíme sa s vami, že s veľkou pravdepodobnosťou máte doma všetky potrebné ingrediencie. Tak už sa len do toho pustiť.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
1 PL
1 PL
1/2 KL
1 ČL
1/2 hrnčeka
2 KL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme olej, smotanu, med a soľ a rozmiešame ich do krémova. Potom pridáme bezlepkovú múku Promix UNI a presne pol šálky vody a lyžicou vymiešame do cesta. Cesto sa pekne spojí a vytvorí guľu.

  2. 2

    Povrch gule pomúčime ešte trochou Promix UNI múky, vložíme ju medzi dva hárky papiera na pečenie a vyvaľkáme asi na hrúbku 1 mm.

  3. 3

    Horný hárok papiera dáme bokom (môžeme ho použiť na plech), vyvaľkané cesto radielkom nakrájame na malé kúsky (nenechajte sa obmedzovať, vytvarujte si krekry, aké sa vám žiada, štvorce, obdĺžniky, trojuholníky a pod.) a tie nožom podberáme a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Pokropíme vodou (najlepšie to ide rozprašovačom), posypeme soľou, korením (môžeme použiť červenú mletú papriku, mletú alebo celú rascu, rôzne semienka, mak alebo chlebové korenie).

  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 15-16 minút do chrumkava. Sledujte krekry a akonáhle začnú hnednúť, vyberieme ich z rúry. Necháme vychladnúť na plechu a potom sa do nich pustíme :-).

Diskusia k receptu