Foto: susan1009
Preto meninová lebo na narodeniny som nestihla upiecť. :)
Postup
-
1
Z bielok si vyšľaháme sneh do ktorého pridáme kryštálový cukor. Do bielok postupne zašľaháme 7 žĺtok, a potom už len ručne zamiešate múku zmiešanú s kakaom. Korpus pečieme pri teplote 150-160 stupňov cca 45-60 min. Upečený korpus vyberieme z formy a otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
- 2
Mlieko a cukor dáme variť. Do horúceho som primiešala roztopenú čokoládu a nakoniec pudingový prášok rozmiešaný v mlieku. Uvarila som hustý puding, ktorý som nechala vychladiť a potom ho zmiešala z vyšlahaným maslom.
- 3
Korpus som si prerezala na troje. Každý som pokvapkala rumom a natrela jahodovým džemom a natrela čokoládovou plnkou. Tortu som ozdobila podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mohla by si vymeniť tie pištole za teplomery a tie šulky budú akože čípky a bude to prijateľnejšie.