Nedeľné rožteky s makovo-citrónovou plnkou fotorecept
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 26. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 26. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
160 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 bal |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
150 g |
|
50 g |
|
1 bal |
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto ručne vymiešame a dáme na hodinku do chladničky. Cesto rozvaľkáme natenko, vykrajujeme obdĺžniky.
-
2
Urobíme makovú plnku tak, že všetky suroviny na plnku zalejeme horúcim mliekom a hotovou plnkou naplníme povykrajované kúsky.
-
3
Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 200 °C.
Diskusia k receptu