Nedeľné rožteky s makovo-citrónovou plnkou fotorecept
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 26. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 26. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 160 g |
|
| 150 g |
|
| 70 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 1 bal |
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto ručne vymiešame a dáme na hodinku do chladničky. Cesto rozvaľkáme natenko, vykrajujeme obdĺžniky.
-
2
Urobíme makovú plnku tak, že všetky suroviny na plnku zalejeme horúcim mliekom a hotovou plnkou naplníme povykrajované kúsky.
-
3
Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 200 °C.








Diskusia k receptu