Poltorta s vynikajúcim čokoládovým krémom fotorecept
Foto: monda
Dnes som upiekla len polovičnú tortu , nakoľko mala prísť, len taká menšia návšteva , takže úplne nám stačilo. Krém je jedinečný , Zobraziť celý popisDnes som upiekla len polovičnú tortu , nakoľko mala prísť, len taká menšia návšteva , takže úplne nám stačilo. Krém je jedinečný , pochvaľovali si , odporúčam vyskúšajte.
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
13 dkg |
|
13 dkg |
|
1/2 balíčka |
|
1 štamprlík |
|
1 štamprlík |
|
Krém: | |
10 dkg |
|
20 dkg |
|
0,5 dcl |
|
6 PL |
|
Ozdoba: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom , pridávame vlažnú vodu , olej a miešame. Múku si rozmiešame s práš. do pečiva . Pridáme a zamiešame. Ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta . Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto do nej.
-
2
Dáme piecť do elektric. trúby na 40 minút na 180 stupňov. Upečené necháme chvíľku vychládnuť a vyklopíme z formy.
-
3
Keď je korpus už studený , tak ho prerežeme na 2 polovice.
-
4
Krém : V hrnci nad parou si do malého kastrolika polámeme čokoládu , necháme ju roztopiť. Uvaríme čiernu kávu , precedíme a vlejeme do čokolády. Zamiešame a odstavíme z ohňa, a miešame , pokiaľ sa nevychládne.
-
5
Maslo vymiešame s práš. cukrom. Potom po malých častiach pridávame do maslovej hmoty vychádnutú čokoládovú masu. Vymiešame na hladký krém.
-
6
Krém natrieme na prvú polovicu korpusu.
-
7
Prikryjeme druhou časťou a pritlačíme.
-
8
Vyšľaháme šľahačku so štužovačom .
-
9
Ozdobíme povrch torty aj boky šľahačkou. //Ja som ešte použila kolieska čokolády a ozdobné cukríky .//
- 10
A tu je už hotová .
- 11
Pohľad z vrchu.
- 12
V reze .
- 13
A ku kávičke .
- 10
dobrý nápad..na príležitosť-aj s tým krémom-bude čakať..:-)
Len by ma zaujimala technika zdobenia so slahackou. Povrch vyzera ako baránok a mne sa to páči. Ako si to urobila?