Kvašáky sú len chutne spracované uhorky.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
10 ks |
|
1 list |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dobre umyté a očistené uhorky si nakrájame na štvrtiny, ale tak, aby bol rozkrojený len prostridok.
-
2
Dáme ich do pohára objemu 4L, ak nemáme, môžeme aj menší. Pridáme krajec chleba, viničový list (list révy vinnej), kôpor a zalejeme slaným nasýteným roztokom po vrch poslednej uhorky. Vrch zakryjeme viečkom, alebo pečiacim papierom a zaistíme napr. gumičkou.
- 3
Prvé 2 hodiny môžeme dať pohár na slnko a potom ho premiestniť do izbovej teploty. Necháme kvasiť asi 3-4 dni, dokiaľ nebudú uhorky nažltnuté.
- 4
Po 3-4 dňoch uhorky vyberieme. Na vrchu môže byť pleseň, tú dáme preč. Vrchné uhorky môžeme vyhodiť. Takéto uhorky môžeme jesť k rôznym jedlám, alebo samé. Dobrú chuť.
Ďalšie recepty:
- 3
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu