Veľkonočné pardubické perníčky mojej babičky
Tak, babka sa chystá na šibačov plnými táckami koláčov a na pomoc si privolala i mňa,...
Likérové jazýčky
Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj plnke,...
Karamelové rezy
Recept som našla na Webcukrárni, , , ale upravila som si ho podľa seba... cesto je veľmi...
Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou....
Chilli con carne Chihuahua
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo....
Miš-maš na večeru
Takže keď sú ludia hladní ale chcú sa dívať na telku neexistuje nič lepšie :) (robím...
Bazalkové pesto
Pesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok, ale aj na špagety prípadne iné...
Jablková štrúdľa s ovsenými vločkami
Milujeme štrúdle; úplná jednotka je u nás JABLKOVÁ s OVSENÝMI VLOČKAMI. Používam chladené lístkové cesto 500...
Cibuľová polievka s tofu syrom
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, rascu a drobné kocky tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme...
Sekerková polévka
Proč sekerková polévka? V jedné pohádce Honza vaří lakomé selce sekerkovou polévku. Vezme vodu, dá...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Brokolica na pare, zemiaky s cesnakovou zálievkou
Chcela som niečo na rýchlo, ale čo by nebolo sladké a mäsové. Mala som brokolicu,...
Šunková pena
Tento recept mám už veľmi dlho. Popravde neviem, prečo sa to nazýva šunková pena, ...
Dubáková nátierka
Mala som drobnejšie polámané sušené dubáky, mohla som si ich nechať na prevoňanie omáčok, ale...
Huby na paprike
Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku, nakrájané rajčiny a huby.
Jablkový koláč
Tento koláčik som našla zasa v kalendári Dr. Oetkera, robievam ho často. Jabkové koláče...
Kapustovo-zemiakové placky
Recept vznikol ako čistá improvizácia, z potreby minúť kus načatej kapusty.
Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme...
Pečený amur
V tomto jedle som si dovolil spojiť chute ryby a húb. Na jeho prípravu som použil...
Kuracia roláda z parného hrnca
už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada.....
Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, ...
Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát
Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný...
Moje prvé veterníky
Dlho som sa odhodlávala urobiť tento koláčik, ale bála som sa prípravy odpaľovaného cesta + nemala...
Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
Mätový likér
Mata prieporna je jednou z najoblubenejšich byliniek širom sveta, nie bez dovodu. Existuje niečo viac...
Kelové placky
Tieto placky robila moja babička, bola výborná kuchárka. Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom...
Pomarančová neha
... krém je fantastický, masla minimum. Chuť upečeného pomaranča spojená s krémom a piškotou......
Hokkaido cheesecake
Tento recept som našla na internete (fitcult) a po vyskúšaní Vám ho posúvam ďalej. Základ tohto...