Foto: kata50
Počas letných dní, nám dobre padne ľahký, osviežujúci, chladný kúsok ovocnej torty.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si silnú čiernu kávu a do polo-vychladnutej pridáme rum. Nesladíme.
- 2
Broskyňový kompót scedíme, šťavu zachytíme, a broskyne pokrájame na mesiačiky.
- 3
Broskyňovú šťavu doplníme pomarančovým džúsom ( alebo rozriedeným sanquikom, alebo džúsom v prášku ), citrónovou šťavou a osladíme. Snažíme sa získať 1 liter šťavy výraznej chuti.
- 4
Do takto pripravenej šťavy nasypeme Zlatý klas a metličkou dobre rozmiešame. Potom to dáme variť a za stáleho miešania uvaríme hustý pudingový krém. Necháme v teplom hrnci.
- 5
Do vhodnej nádoby, alebo tortovej formy si položíme potravinovú fóliu tak, aby presahovala okraje. Najprv si nasypeme mandľové hoblinky a trošku krému. Začneme ukladať piškóty krátko namočené v rumovej káve, ovocie a zalejeme troškou krému. Zase piškóty, ovocie a krém až všetko použijeme a končíme piškótami zatlačenými do krému.
- 6
Vrch prikryjeme prevýsajúcou potravinovou fóliou a dáme do chladu - najlepšie cez noc. Na druhý deň vyklopíme na tanier, odstránime fóliu, ozdobíme, pokrájame a vychutnávame si svieži dezert.
- 7
Tento recept má toľko variantov, aké ovocie použijete. Malinová, jahodová, dusené jablká, dusené kivi, hrušková, ríbezľová.....nepečená ovocná torta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Akurát ked sme doma tak pokope sedeli všetci ,tak sa spomínalo na všeličo a tiež aj na na jablkovú nepečenu,že už sme dávno nemali.
Vdaka za pripomenutie.