Nepečená ovocná torta

kata50 - fotkakata50, 26. júna 2011
Nepečená ovocná torta
Foto: kata50

Počas letných dní, nám dobre padne ľahký, osviežujúci, chladný kúsok ovocnej torty.

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
3 dl -uvarená
1 dl /um
850 ml
4 PL
4-5 PL
3 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme si silnú čiernu kávu a do polo-vychladnutej pridáme rum. Nesladíme.

  2. 2

    Broskyňový kompót scedíme, šťavu zachytíme, a broskyne pokrájame na mesiačiky.

  3. 3

    Broskyňovú šťavu doplníme pomarančovým džúsom ( alebo rozriedeným sanquikom, alebo džúsom v prášku ), citrónovou šťavou a osladíme. Snažíme sa získať 1 liter šťavy výraznej chuti.

  4. 4

    Do takto pripravenej šťavy nasypeme Zlatý klas a metličkou dobre rozmiešame. Potom to dáme variť a za stáleho miešania uvaríme hustý pudingový krém. Necháme v teplom hrnci.

  5. 5

    Do vhodnej nádoby, alebo tortovej formy si položíme potravinovú fóliu tak, aby presahovala okraje. Najprv si nasypeme mandľové hoblinky a trošku krému. Začneme ukladať piškóty krátko namočené v rumovej káve, ovocie a zalejeme troškou krému. Zase piškóty, ovocie a krém až všetko použijeme a končíme piškótami zatlačenými do krému.

  6. 6

    Vrch prikryjeme prevýsajúcou potravinovou fóliou a dáme do chladu - najlepšie cez noc. Na druhý deň vyklopíme na tanier, odstránime fóliu, ozdobíme, pokrájame a vychutnávame si svieži dezert.

  7. 7

    Tento recept má toľko variantov, aké ovocie použijete. Malinová, jahodová, dusené jablká, dusené kivi, hrušková, ríbezľová.....nepečená ovocná torta.

    Nepečená ovocná torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

korbacik
... chutné, aj ja robievam, ale z jabĺk - tiež piškóty, do nastrúhaných jabĺk 2 Zlatice, podusiť, ukladať vrstvy, schladiť. Vrch ešte polejem čokoládovou polevou a o pár hodín sa už teším, ako si na to všetko ešte nastriekam kopec šľahačky:))))))
3sandra3
tiež robievam z jablk ako Korbacik ... ale skúsim teda aj s iným ovocím
vavan
poznám ja ho robievam z broskýň ako zákusok na malý plech medzí keksy a navrch dávam šľahačku zmiešanú s kyslou smotanou,ala takto je aspoň dietnejšia:-))
cica2
takéto svieže mám najradšej, krásne sa ti vydarila!:)
kata50
Ďakujem, Zlatý klas sa dá naozaj využiť všelijako :-))
ancicka
Podobnú nepečenú som robievalo s jablkami,ešte ked boli deti malé.
Akurát ked sme doma tak pokope sedeli všetci ,tak sa spomínalo na všeličo a tiež aj na na jablkovú nepečenu,že už sme dávno nemali.
Vdaka za pripomenutie.
mariaklara
Aj ja robievam tú jablkovú, v sobotu mi prídu už vnúčatá na prázdniny, jabĺčká budú zrelé asi za mesiac, dovtedy im budem robiť tvoju @katka.
notakja
kata50 robila som podla Tvojho receptu, len namiesto broskynoveho kompotu som mala doma mangovy, tak som pouzila ten. Torta bola vyborna, svieza, az sa sama jedla :) Dakujem za recept
kata50
@notakja , mám radosť, že si recept vyskúšala, a že vám chutil. Ďakujem, že si dala vedieť.:-))
salinka
Nahodou som narazila na toto tvoje letne "tiramisu". Velmi ma potesilo, robievam nieco podobne z jablk, ale tento tvoj variant sa mi paci viac:-) Dakujem.
kata50
@salinka vyskúšaj si to s akýmkoľvek kompótovaným ovocím. Je to jednoduché a príjemná zmena popri zimných krémových zákuskoch.:-))
marika21
Dobrá, chutná tortička. Naservírované na peknom cibuľačkovom tanieri. Taký istý obrus a šálky dva druhy mám aj ja- cibuľačkový vzor. Pekne to vypadá. Páči sa mi ako si to odfotila. Stadiaľ by mi to chutilo. @ Katka50 ja robievam z jablkami. Rada vyskúšam aj tvoju verziu.
kata50
Ďakujem @marika21 za milý komentár :-) Vyskúšaj, akékoľvek svieže ovocie sa hodí .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia