Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 23. marca 2016

Recept na tieto kvietky som videla uz davnejsie na internete. Az teraz konecne som mala cas ich vyskusat. Sladka bielkova pena prijemne ladi s Zobraziť celý popisRecept na tieto kvietky som videla uz davnejsie na internete. Az teraz konecne som mala cas ich vyskusat. Sladka bielkova pena prijemne ladi s (lemon curd) - citronovou plnkou.

10
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 125 °C

Suroviny

4 ks
1/2 hrnčeka
1 PL
Lemon curd - citrónová plnka:
2 ks
2 ks
160 g
2 ks na šťavu
2 ks na kôru
80 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si vyslahala bielky do tuha. Potom som do nich zaslahala cukor, vanilkovy cukor a este som ich slahala nad parou asi dalsich 5 minut.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na papier na pecenie som si nakreslila velkost spodnej casti kvietkov. Bielkovu penu som si dala do vrecka na zdobenie. Najprv som penou urobila tenky podklad pre kvietky.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na bielkovy zaklad som potom dookola nastriekala bielkove kopceky.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bielkove kvietky som piekla vo vyhriatej rure 130C hodinu. Ruru som potom vypla a kvietky som este nechala v rure dosusit.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym ako sa mi piekli bielkove kvietky som si uvarila lemon curd - citronovu plnku. Vajicka, zltka a cukor som najprv vyslahala do tuha.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K vyslahanym vajickam som pridala stavu a koru z dvoch citronov a zmaknute maslo nakrajane na mensie kusky. Pripravenu zmes som potom slahala nad parou do zhustnutia. Treba dat pozor aby miska v ktorej budete slahat bola nad hladinou pariacej vody, aby sa jej nedotykala, inak by sa mohla z vajicek urobit prazenica.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvareny lemon curd som potom precedila cez sitko.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Lemon curd vydrzi v chladnicke dva tyzdne.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Lemon curd ma prijemnu kyselkavu chut. Da sa pouzit v roznych kombinaciach. Len tak pre inspiraciu. Ja som ku sviatkom upiekla tiez takto linecke cesto vykrajovane vajickovou formickou a naplnila som ho s lemon curd.

    Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

smejkad
ja som robila lemon curd s pudingom (zlatym klasom) a bol vyborny, tento tvoj je jednoduchsi a s bielkovym pecivom musi byt uzasny, urcite vyskusam:-)
evanaaa
Snehové všetko mám rada ( okrem snehu vonku :) ), a preto by mi, @palokuchki , Danielka, tvoje snehuľky chutili, najmä s tým výborným citrónovým krémom, dávam ti 5* a ukladám do KK, snáď sa k nim niekedy dostanem. Prajem ti príjemné sviatky aj celej rodinke.....
evanaaa
Tak ma napadlo, či slávite aj vy veľkonočné sviatky, ono sú to aj sviatky jari, ale u vás ide jeseň :), no ale to je jedno, je to katolícky sviatok.
haji
Krásný a zajímavý recept!! Jsi šikulka!!
palokuchki
@Smejkad ano, tento lemon curd je dost lahko urobit a je vyborny. Vyskusaj pre zmenu tento recept. @Evanaaa slavime aj tu velku noc ale nie ako sviatky jari, ale ako krestansky sviatok ukrizovanie a vzkriesenie Jezisa Krista. Dakujem za pozdrav. @Haji a @Dusan95843 , dakujem vam. Vsetkych vas pozdravujem a prajem vam aj vsetkym varechacom prijemne velkonocne sviatky.