Krém karamel - Крем карамел fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 11. apríla 2016
Krém karamel - Крем карамел (fotorecept)
Foto: alex37

Je to bulharská verzia "Creme brulee", o niečo jednoduchšia a úspornejšia na čas. Príprava mi zabrala pol hodinky a to ostatné sa robí už Zobraziť celý popisJe to bulharská verzia "Creme brulee", o niečo jednoduchšia a úspornejšia na čas. Príprava mi zabrala pol hodinky a to ostatné sa robí už samo. V konečnom dôsledku nie je treba flambovaciu pištoľ, ani nič podobné.

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

6 dcl
100 g
6 ks
1 ks
Karamel:
6 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    do nádoby dáme kryštáľový cukor s citrónovou šťavou a necháme ho voľne, pozor!!! bez miešania rozpustiť na karamel. Naozaj nemiešať, pekne sa na miernom plameni rozpustí. Odporúčam klasický riad, v žiadnom prípade nie teflónovú panvicu.

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v mlieku rozmiešame do hladka celé vajíčka s kryštáľovým cukrom a vanilkovým luskom /možeme použiť aj vanilkový cukor/

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na dno zapekacej misky vylejeme karamel

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na vrch karamelu vylejeme vajíčkovo mliečnu zmes

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pečieme vo vodnom kúpeli, čo znamená že do plechu pridáme vodu cca. do polovice misiek.

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čas pečenia cca 100-120min, najprv pri 180°C, po 30 min. som stiahla teplotu na 160°C. Pozor dôležité je, že voda v plechu v žiadnom prípade nesmie vrieť, inak nebude krém hladký, ale sa v ňom vytvoria hrudky. Začervenanie na povrchu je znak, že máme hotovo. Necháme vychladnúť v kúpeli, studený krém oddelíme od okrajov misiek a vyklopíme na tanierik. A ako sa v bulharsku hovorí : "Да ви е сладко!"

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
tusim cosi take robievala aj moja mama, netusim, kde vzala rcp, vsetci sa isli za tym umlatit, ale mne to moc nechutilo :-), kde si sa flakala ha? :-)
pacik
Už sa teším na vyskúšanie, 5* :-)
priroda
Pararada....................ako hovori moj vnucik....
luss44
karamelové, to je moje :) a toto vyzerá byť jednoduché, musím sa poobzerať po takých miskách a vyskúšať.
1x maxi68
alex37
Ďakujem @Monty469 , aj @Terinka55 ,
@Afataga , milá čo ti poviem, že by som vyhorela? stratila chuť, inšpiráciu? ani neviem, nejako asi všetko v jednom :-) pomaly asi znova naštartujem a popozerám, kto zostal alebo pribudol :-)
@Pacik , budem rada
@Izabella929 , ďakujem pekne
@Priroda , :-)
@Luss44 , misky z Ikei , aj na slané veci ich používam, a perfektný je z nich lávový koláč :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia